Apple-gépek AMD processzorral?

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 21. 20:13
A Dell után elképzelhető, hogy az Apple is forgalomba hozza a jövőben AMD-alapú rendszereit. A hírt nem holmi "biztos" forrásokra hivatkozó harmadrangú pletykalap közölte, hanem maga az Advanced Micro Devices csipgyártó vezérigazgatója, Hector Ruiz tett nemrég egy hasonló kijelentést.
A Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint, Az AMD-vezér egy az amerikai San Fransico-ban zajló szűk körű rendezvény során úgy nyilatkozott, ő úgy véli, hogy az Apple Mac-gépeibe belátható időn belül az Intel-lapkákon kívül a házukból származó csipek is belekerülnek majd. Hector Ruiz óvatosan fogalmazva elmondta, ő nem úgy ismeri az Apple-t, mint amely vállalat száz százalékban elkötelezné magát a vezető processzorgyártó termékei mellett, és nem lát logikus magyarázatot arra sem, hogy miért akarna az az Intel foglya maradni.

A közelmúltban több évtizedes hagyománnyal szakítván a Dell döntött úgy, hogy az első számú csipgyártó lapkáival szerelt rendszerek mellett AMD-alapú konfigurációkat is forgalomba hoznak.
Kulcsszavak: processzor AMD Mac Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14