350 000 NOD32-licenc a kanadai oktatásban

forrás Prim Online, 2006. szeptember 25. 13:05
A proaktív vírusvédelemben vezető szerepet betöltő ESET antivírus megoldását választotta Ontario állam oktatási minisztériuma. A megállapodás keretében az intézmény a NOD32 antivírusszoftvert több mint 350 ezer iskolai számítógépre licenceli.
A kanadai iskolák minden nap különleges kihívásokkal néznek szembe, mivel az intenzív számítógép- és internethasználat során nagy az esélye annak, hogy kémprogramok és egyéb kártékony kódok kerülnek fel a jellemzően kis létszámú informatikai részleg által karbantartott hálózatra. Ontario állam oktatási minisztériuma (OOM) ezért úgy döntött, hogy olyan antivírus-megoldást keres a 6000 érintett iskola számára, melynek telepítése és menedzselése egyszerű, és ami képes megbízható, proaktív védelmet nyújtani az új típusú támadásokkal szemben is.

Nem kötelező, mégis ezt választják

Mivel Ontario államban az iskolai számítógéppark az alkalmazott operációs rendszerek tekintetében nagyon változatos képet mutat, olyan vírusirtót kellett biztosítani, mely lehetőség szerint minél több platformon elérhető. A minisztérium szakemberei korábban már két antivírus rendszert beválasztottak a programba, az interneten terjedő fenyegetések változása miatt azonban most olyan szoftvert kerestek, ami nem csak vírusok, de a kémprogramok és a kéretlen reklámprogramok ellen is védelmet nyújt.

A NOD32 megfelelt e feltételeknek, mivel a legtöbb Windows operációs rendszeren fut, központilag menedzselhető, és a ThreatSense technológiának köszönhetően proaktív védelmet nyújt a még nem ismert vírusok, trójaiak, valamint kém- és adathalász-programok ellen. Az OOM által szeptembertől biztosított antivírus rendszer bevezetése nem kötelező, az iskolák saját maguk dönthetik el, hogy a NOD32-t, vagy más vírusirtót használnak.

A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az intézmények informatikusai a NOD32 mellett teszik le voksukat. "Az antivírusprogramokat szigorú tesztnek vetettük alá, melynek során a kártékony kódok felismerését, a menedzselhetőséget, illetve a teljesítményt vizsgáltuk. Az eredmények alapján egyértelműen az NOD32 bizonyult a legjobbnak" - osztotta meg tapasztalatait Doug Peterson, az Essex-megye kerületi iskolabizottságának tanácsadója, az Ontario állam Szoftverbeszerzési Tanácsának tagja. "Az ESET megoldása egybeesett a mi kulcskritériumunkkal: a NOD32 könnyen használható, ugyanakkor magas szintű védelmet biztosít iskoláink számára az online veszélyforrásokkal szemben" - tette hozzá a szakember.

Az oktatási minisztérium által kezdeményezett és finanszírozott projekt hozzávetőlegesen 6000 iskola több mint 350 ezer hálózatba kötött számítógépét érinti, melyeket összességében 120 ezer tanár és adminisztrációs munkatárs, valamint 2 millió diák használ.
Kulcsszavak: Eset NOD32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50