"Látható" adatszivárgás

forrás Prim Online, 2006. szeptember 26. 12:14
Hatékonyabbá vált Magyarország egyik vezető munkagép- és mezőgazdasági gépforgalmazója, a Huntraco Zrt. belső információbiztonsági rendszere az EagleEyeOS Pro v2.5 új ’Snapshot’ funkciójával. Ezen ’Snapshot’ valamennyi, a fennálló adatbiztonsági szabályokkal ellentétes cselekmény kísérletét rögzíti, lehetővé téve az események későbbi dokumentálását.
A Huntraco Zrt. 100 db EagleEyeOS Professional Severe licencet vásárolt azért, hogy lokális szinten védje az egyébként a hálózatban is hozzáférhető bizalmas fájlokat. Barci Győző, a Huntraco Zrt. informatikai vezetője elmondta: „az EagleEyeOS jól kiegészíti a vállalat határvédelmét, hiszen a szoftver révén rugalmasan szabályozhatjuk, sőt átláthatóvá tehetjük a kliens oldali adathordozók alkalmazását és az információáramlást”.

A hálózaton belüli adat- és tároló-mozgásokat nyomon követő EagleEyeOS Professional új verziójában jelentősen javult a riasztás hatékonysága: a ’Snapshot’ funkció révén a rendszer kezelője nem csak az illetéktelen adatkezelési cselekmény monitorozását végezheti, hanem a kísérlet pillanatában kapott pillanatképpel ’fényképes’ bizonyíték is rendelkezésére áll. A funkció jelentősége a kísérlet és annak körülményei bizonyításában rejlik. Segítségével megmutatható például a tiltott tevékenységet kiváltó magatartás vétlen vagy szándékos volt-e, illetve szabadon kombinálható egyéb védelmi funkciókkal is (pl.: Szűrő, Karantén).

Az EagleEyeOS Professional v2.5 mindemellett SQL és SYSLOG támogatást is nyújt. Segítségével az EagleEyeOS adatbázis technológia kiváltható egy meglévő és központilag menedzselt SQL adatbázissal, amelynek egyes üzemeltetési folyamatai már kialakításra kerültek (pl.: biztonságos tárolás, mentés, stb.). Az SQL támogatáson keresztül tovább csökkenthető az üzemeltetés erőforrásigénye és költsége.

A SYSLOG támogatás révén a keletkező információk továbbíthatók egy meglévő és központilag menedzselt SYSLOG naplózó rendszerhez. Hasonlóan az SQL támogatáshoz a SYSLOG támogatási megoldás is nagymértékben csökkentheti az IT rendszer emberi- és technikai erőforrásigényét, valamint a rendszer egyszerűen integrálható központosított távmenedzsment, hibakezelő vagy riasztó rendszeréhez. A SYSLOG-on keresztül kapcsolódni lehet az olyan távfelügyeleti rendszerekhez, mint pl. a HP OpenView Operations.
Kulcsszavak: EagleEyeOS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14