Amerikai szabadalom az EagleEyeOS új verziójában

forrás Prim Online, 2006. május 3. 16:36
A SaveAs Rt. szabadalmi eljárást kezdeményezett az EagleEyeOS Professional 2.3-as verzió Zone funkciójára az Egyesült Államokban. A két újdonságot is felvonultató verzió legnagyobb különlegessége a céges hálózatot egy nagy karanténként kezelő, és az azon belüli információktól minden csatlakoztatott külső számítógépet elzáró Zone funkció. A 2.3-as verzió ezen túl képes követni a külső adathordozók vándorlását a rendszerben található gépeken.
Két új praktikus funkcióval növelte az EagleEyeOS Professinal védelmi eszköztárát az SaveAs Rt. A fejlesztésnek köszönhetően immár nem kell attól tartani, hogy a cégnél felvonuló vállalkozó, vagy prezentációra érkező szállító csatlakoztatva laptopját a céges hálózathoz, olyan információkhoz jut, amiket nem kellene látnia. „Az EagleEyeOS Professional szoftver Zone funkciója, a program által védett területet egységes egészként kezeli, és nem engedi, hogy az ott tárolt információt a hálózatra kívülről csatlakoztatott számítógép is megláthassa. Mindezt úgy éri el, hogy csak olyan gépről enged betekintést a fájlokba, amelyen szintén fut az EagleEyeOS Professional” - magyarázza a fejlesztés lényegét Meksz Dezső a társaság vezérigazgatója. Meksz szerint az EagleEyeOS Professional eddig is a legnagyobb tudású szoftver volt a belső munkatársak hanyagsága vagy szándékos adatlopása ellen védő céges szoftverek közül, de a Zone funkció minden megoldása annyira eredeti, hogy szabadalmaztatási eljárása már meg is kezdődött az Egyesült Államokban.

A másik új funkció, a Tároló Életút Követés (SLT) lehetővé teszi a rendszert üzemeltető számára, hogy az EagleEyeOS termékcsaláddal védett gépek között nyomon kövesse a külső adathordozók vándorlását, illetve a rajtuk végrehajtott fájlműveleteket. „Az adatlopás veszélye miatt a külső adathordozók házon belüli használatát sok cégnél egyszerűen megtiltják, vagy hardveres úton lehetetlenné teszik, holott ezek használata néha rendkívül praktikus” mondja Meksz, aki szerint kár volna végleg törölni a céges eszköztárból a pendrive-ot, a cd-t, az okostelefont, vagy akár a fényképezőgépet, hiszen időnként minden korlátozás megbosszulja magát. Az EagleEyeOS Professional 2.3 verziója azonosítja a készülékeket, és később is megismeri, ha azt a hálózat egy másik gépéhez kapcsolja. A program hardveres azonosítási képessége alapján pontosan megmutatja, hogy ki, mikor és melyik számítógépekre csatlakoztatta fel az eszközt, illetőleg azon milyen fájl műveleteket végzett.

A funkcióbeli bővülések mellett az új, 2.3-as verzió OEM licensz konstrukcióban is elérhetővé vált. Az EagleEyeOS OEM licenszek forgalmazása szerződött partnereken keresztül, meghatározott hardver és/vagy szoftver eszközökkel együtt történik majd.

Mindezeken felül az EagleEyeOS Professional az egyes gépek védelmére kifejlesztett EagleEyeOS One-hoz hasonlóan mától 10 nyelven – a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán, kínai és cseh változatban - is elérhető.
Kulcsszavak: ügyvitel EagleEyeOS SaveAs

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14