Itt a Norton AntiVirus 2007 és Norton Internet Security 2007

Kovács Attila, 2006. október 3. 15:12
A Symantec magyarországi képviselete nevében Bartha Hedvig ma sajtótájékoztatón jelentette be a cég Norton AntiVirus (NAV) 2007 és Norton Internet Security (NIS) 2007 biztonsági szoftver termékeinek megjelenését. Lényeges változások: az alkalmazások technológiai tudását és teljesítményét megnövelték, gyorsabb és egyszerűbben kezelhető lett a két programcsomag.
A Norton AntiVirus 2007 védelmet nyújt a felhasználók számára a vírusok, kémprogramok és a kapcsolódó kockázatok ellen. A Norton Internet Security 2007 integráltan tartalmazza a Norton AntiVirus vírus és kémprogram ellenes védelmét, valamint biztonságot nyújt az aktuális online fenyegetések ellen. Új eleme az adathalászat (phishing) elleni védelem, megerősített tűzfallal és a szoftver sérülékenységek elleni alkalmazásokkal rendelkezik.

Bartha elmondta: a NAV 2007 esetében 33 másodperc alatt indul el a PC, a versenytársakénál ötször kisebb a memóriaigénye (10-15 Mbájt), a válaszidő is rövidebb (1,6 mp, másoknál átlag 2,39 mp),a szkennelés is rövidebb időt vesz igénybe (2 perc 15 másodperc), a böngészés 40%-kal gyorsabb (18 mp), mint korábban volt. A magyar piacra a NAV 2007 egy- és ötfelhasználós változata kerül.

További információk az új NAV-ról. A változó fenyegetettségi trendek egyik jellemzője, hogy a vírusírók folyamatosan új verziókat hoznak létre a kártékony kódokból, ahelyett, hogy teljesen új vírusokat alkotnának. A Norton AntiVirus 2007 erre az egyre jellemzőbbé váló trendre reagál azáltal, hogy hatékony, új technológiai megoldást biztosít, amely teljes féreg- és víruscsaládokat blokkol, anélkül, hogy folyamatosan egyéni jelzést követelne meg minden egyes támadáshoz. Az újonnan kifejlesztett biztonsági technológiát alkalmazva kiszűri ezeket a vírus- és féregcsaládokat. Így a Norton AntiVirus 2007 proaktív biztonságot nyújt a felhasználóknak még azelőtt, hogy egy újabb féreg vagy vírus megjelenne és elterjedne. A Norton AntiVirus védelme a napi szintű frissítés során aktualizálódik.

A fentieken túl a Norton AntiVirus-t úgy erősítették meg, hogy megtalálja a vírusok új fajtáit, amelyek rootkiteket használva próbálnak elrejtőzni a biztonsági szoftver elől. Ez a szabadalmaztatás alatt álló technológia felfedezi a rejtőzködő veszélyeket a rendszer minden szintjén, beleértve az alkalmazást, a felhasználói módot és a kernel szintet is. A Norton AntiVirus 2007 továbbfejlesztett szkennelési képességeket is magában foglal, amelyek lehetővé teszik a kémprogramok felfedezését és eltávolítását, még az installálás előtt. Egy továbbfejlesztett és gyorsabb, teljes rendszerre kiterjedő, az előtérben vagy a háttérben dolgozó szkenner lehetővé teszi a felhasználóknak a választást, hogy a folyamat a háttérben, kevesebb erőforrás felhasználásával működjön, lehetővé téve, hogy gépünkön jelentős erőforrás felhasználása nélkül dolgozzanak tovább.

A NIS 2007 főbb új jellemzői: aVeritas VyMS technológiáját használó rootkit védelem, gyors termékinstallálás (4-5 klikk), Norton Protection Center gyors és teljesítmény-optimalizált interfész, nem kérdezi meg a felhasználót, mit tegyen a felfedezett vírussal, ám azonnal értesítést küld, a Vista operációs rendszerre felkészített szoftver. A csomag a hazai piacon egy-három-ötfelhasználós változatokban máris elérhető. Teljesen új a phising elleni védelem. A többi funkció megújult, így többek között a hálózati támogatás és az intelligens tűzfal is.

További információk: A Norton Internet Security 2007 minden funkciót tartalmaz, amelyek a Norton AntiVirus 2007-ben megtalálhatók, fokozva a díjnyertes felismerő, blokkoló és eltávolító eszközök hatékonyságát innovatív tranzakciós biztonság technológiával, amely megvédi a felhasználókat a legújabb online fenyegetettségektől. Az új adathalászat elleni védelmi funkció megvédi a felhasználókat az azonosítók ellopásától: egy magas szintű azonosító technológia segítségével összegyűjti az ismert adathalász website-ok címeit, így meggátolja a felhasználókat a hamis site-ok látogatásától. A kifinomult csalásfelismerő technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy már a felismerés pillanatában védelmet élvezzenek az ismert és addig még nem ismert adathalász oldalakkal szemben. Ennek eredményeként a felhasználók folyamatos védelemben részesülnek, még akkor is, ha ők a legelső látogatók az adathalász oldalon.

Az Intrusion Prevention (betörés védelmi) funkció a Norton Internet Security 2007-ben kritikus fontosságú védelmet nyújt az utóbbi időben felfedezett sérülékenységekkel szemben a Windows operációs rendszerében, valamint más népszerű alkalmazásokban. Ezeket a biztonsági réseket gyorsabban el lehet fedni a Norton Internet Security segítségével, míg szokásos esetben meg kell várni, amíg a gyártó cég kiadja a javítást. A Symantec most kiadott internet-biztonsági jelentése (Internet Security Threat Report) szerint a vírusírók mintegy hat nappal a sérülékenység felfedezését követően képesek kihasználni a sérülékenységet. A Norton Internet Security 2007 alkalmazásával azonnal, még a rendszerbe való bejutás előtt blokkolhatók azok a vírusok, férgek és hacker támadások, amelyek meg akarják fertőzni vagy támadni a felhasználó gépét. A felhasználók így képessé válnak arra, hogy saját időzítésüknek megfelelően, biztonságosan befoltozzák az operációs rendszerüket és egyéb alkalmazásaikat.

A Norton Internet Security megerősített tűzfala a felhasználók egyik legnagyobb félelmét szünteti meg, amelyet a jelenlegi internet-biztonsági megoldások okoznak: a zavarkeltő tűzfal-riasztásokat. A tűzfal-alkalmazások többsége a felhasználók döntésére bízza, hogy blokkolják, vagy beengedik azokat a szoftvereket, amelyek az internet-kapcsolaton keresztül akarnak a gépükre települni. A felhasználók közül csak néhányan olyan gyakorlottak, vagy érdeklődőek a téma iránt, hogy maguk hozzák meg a döntést. A Norton Internet Security 2007 megerősített tűzfala automatikusan beengedi a hasznos alkalmazásokat, míg blokkolja a kémprogramokat, vírusokat, férgeket, a fehérgalléros internetes bűnözést segítő programokat és a hackereket, hogy a kritikus információkat ne tulajdoníthassák el a személyi számítógépről. Ennek eredménye egy intelligens tűzfal, amely sokkal hatékonyabb védelmet biztosít, és nem követeli meg a felhasználóktól, hogy összetett biztonsági döntéseket hozzanak meg.

A Norton Internet Security 2007-et úgy tervezték, hogy együttműködjön a manapság legnépszerűbb otthoni hálózati eszközökkel, kiegészítve azok biztonsági funkcióit, hogy még nagyobb védelmi szintet biztosítson. Továbbá, a megerősített hálózati észlelési összetevő automatikusan biztosítja a felhasználók számára, hogy megfeleljenek azoknak a biztonsági előírásoknak, amelyeket azok a rendszerek követelnek meg, amelyekhez éppen csatlakoznak. A biztonsági beállításokat automatikusan konfigurálja annak a rendszernek megfelelően, amelyhez a felhasználó kapcsolódik, így a Norton Internet Security használói az otthoni hálózat minden előnyét kihasználhatják, és teljes védettséget élveznek, amikor a jóval veszélyesebb nyilvános hálózatokra kapcsolódnak.

A biztonsági állapot megfigyelése sosem volt egyértelműbb, mint a Norton Protection Center for AntiVirus 2007 és a Norton Internet Security 2007 újonnan tervezett modern interface-én keresztül. A teljes számítógépes státusz is folyamatosan látható a Norton Status ikonon keresztül, amely a Windows rendszer ikontálcáján a feladattárban található.

A Norton AntiVirus 2007 és a Norton Internet Security 2007 a Symantec Security Response támogatását élvezi, amely elszánt támadási szakértők, biztonsági mérnökök, vírusvadászok csoportjából, valamint egy globális technikai segítséget nyújtó csapatból áll, akik együttműködésben dolgoznak azért, hogy kiterjedt védelmet nyújtsanak a vállalati és egyéni felhasználók számára. A Symantec Security Response a felhasználók számára átfogó, globális, non-stop biztonsági hátteret nyújt a manapság gyakori, összetett internetes fenyegetettségek kivédésére. A biztonsági információk napi szinten jutnak el a Symantec felhasználóihoz, biztosítva, hogy teljesen védettek maradjanak.

Egy opcionálisan választható csomagban az AntiSpam és a Parental Controls funkciók is elérhetőek a Norton Internet Security 2007 felhasználói számára.

Az új termékeket a Windows XP Home/XP Pro felhasználók számára fejlesztették ki, és megfelelőek a Windows Vista ingyenes frissítéséhez is.
Kulcsszavak: Norton security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50