Új, Intel technológián alapuló virtualizációs megoldás a Novelltől

forrás Prim Online, 2006. október 4. 15:39
A Novell bejelentette az iparág első olyan vállalati Linux alapú virtualizációs megoldását, melynek alapja az Intel Virtualization Technology megoldásra optimalizált Xen technológia. A Dual-Core Intel Xeon platformon futó SUSE Linux Enterprise Server 10 alacsony költségszint mellett nagy teljesítményű virtualizációs megoldást kínál az ügyfelek számára, amely a vendég operációs rendszerek módosítása nélkül képes Linux környezetek fogadására.
Az Intel Virtualization Technology Xen szoftverbe való integrációjával egyidőben a Novell bejelentette, hogy a jövőben vállalati szintű támogatást biztosít a virtuális SUSE Linux Enterprise Server 9 és a SUSE Linux Enterprise Server 10 termékén futó Red Hat Enterprise Linux 4 rendszerekhez is. Ezáltal lehetővé teszi a Red Hat felhasználók számára, hogy igénybe vegyék a Novell szolgáltatásait és támogatását, miközben a Red Hat Enterprise Linux rendszert futtathatják virtualizált környezetükben.

A virtualizáció vállalati szintű támogatása

A Novell az Intel Virtualization Technology megoldást támogató SUSE Linux Enterprise Server 10 termékén futó Red Hat Enterprise Linux 4 rendszert a 3. (rendszermérnöki) szintig támogatja. Ennek értelmében a Novell műszaki támogatást nyújt a Xen virtuális gépeket felügyelő szoftver (hypervisor) számára, amennyiben az ügyfél problémába ütközik a Red Hat Linux virtuális példányának futtatása közben és a hiba nem reprodukálható natív, vagyis nem virtualizált környezetben. Ha az ügyfél virtuális SUSE Linux Enterprise Server 9 vagy 10 rendszert futtat, a Novell fejlesztői szintű támogatást nyújt a befogadó operációs rendszerhez, a Xen hypervisor szoftverhez, valamint a vendég operációs rendszerhez is. Emellett az Intel és a Novell együttműködik a hypervisor szoftverhez és az Intel Virtualization Technology hardverhez kapcsolódó összes hiba megoldásában is.

A SUSE Linux Enterprise 10 a Novell következő generációs nyílt vállalati platformja, és az első vállalati Linux-disztribúció, amely tartalmazza a Xen alapú virtualizációt.  A Novell SUSE Linux Enterprise 10 tartalmazza a SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop termékeket, így biztonságos és megbízható alapot nyújt a vállalati felhasználóknak az asztali megoldásoktól az adatközpontokig. A platform kiegészül a Novell nemrégiben bejelentett online portáljával, a Novell Customer Centerrel, amely olyan eszközöket és automatizált szolgáltatásokat kínál, melyek használata leegyszerűsíti a licencelést és a frissítések kezelését, így csökkenti a rendszerfelügyelet költségét.

Az Intel Virtualization Technology (VT) hardvertámogatást nyújt a virtualizációs szoftverhez (Virtual Machine Monitor - VMM), csökkentve ezáltal a VMM beavatkozásának – így a bonyolult, számításigényes szoftverfordítási feladatok – szükségességét. Az Intel 2005 novembere óta szállít virtualizációs technológiájával ellátott processzorokat kiszolgálók és munkaállomások számára. Az Intel Virtualization Technology egy olyan többgenerációs fejlesztési terv első állomása, amely egyre nagyobb teljesítményű fejlesztéseket tartalmaz az Intel platformjaihoz, és többszintű védelmet biztosít az összes platformerőforrás – processzor, memória és I/O erőforrások – virtuális eléréséhez.

Elérhetőség

A Novell október végén próbaprogramot indít számos nagyvállalati ügyfél részvételével. A Novell Intel technológiáján alapuló virtualizációs megoldása várhatóan ezév végén lesz elérhető. A Dual-Core Intel Xeon platformon SUSE Linux Enterprise Server 10 virtualizációt futtató kiszolgálók már elérhetők az összes nagyobb számítógépgyártónál.

A Novell és az Intel a virtualizációs megoldás piaci népszerűsítése mellett együttműködik a Novell „Your Linux is ready” („Linux rendszere készen áll”) marketingkampányában is. További információ a http://www.novell.com/intel weboldalon érhető el.
Kulcsszavak: Linux Intel Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50