A Nintendo Európában is kiadta az Opera böngészőt a DS-hez

Milkovits Gábor, 2006. október 9. 21:04
A Nintendo DS hordozható játékgéphez kifejlesztett Opera böngésző Japán után másodikként mostantól az európai vásárlók számára is hozzáférhető.
A WiFi vezeték nélküli szélessávú alkalmazással ellátott készülékhez kifejlesztett webböngésző ára 40 euró. A szoftver kétféle üzemmódban működik: az egyik verzióban a két kijelző között mintegy elfelezve jeleníti meg az adott oldalt, a másikban pedig a felső megjelenítőben a teljes oldal, míg az alsóban egy adott kinagyított részlete látható. A viszonylag kevés gombbal ellátott Nintendo DS érintőképernyős tulajdonságát kihasználva a böngésző egy ily módon navigálható, betűkészlettel is felszerelt menüt tartalmaz, ezen kívül pedig a kézírás-felismerő megoldás révén támogatja a pálcával történő szövegbevitelt is.

A 40 eurós Opera böngésző a Nintendo DS és a DS Lite verziókkal egyaránt kompatibilis. Hátrányaként említhető, hogy a szoftver nem támogatja a Flash weboldalakat, valószínűleg azért, mert ezek betöltése a viszonylag kis sávszélesség miatt mobileszközökön amúgy is problémás lenne.
Kulcsszavak: Opera Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14