Eddig 3 millió IE 7, egy-másfél év múlva érkezik az IE 8

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 25. 20:05
A Microsoft csak a napokban mutatta be a hosszan előkészített Internet Explorer 7-et, melyből eddig több mint 3 millió példányt töltöttek le, ám a 8-as változatra a cég platformtervezője szerint csupán egy-másfél évet kell majd várni.
Chris Wilson egy bostoni konferencián számolt be a cég eredményeiről és megemlített pár részletet az Internet Explorer jövőjéről is.

Az IE 7 kiadása utáni első 4 napban nem kevesebb mint 3 millió letöltést regisztráltak, ami Wilson szerint nagy eredmény a cégnek, hiszen ez nem csupán egy javítás, komoly változtatásokat hajtottak végre a szoftveren. Beszámolt arról is, hogy a múlt hónapra a Windows alapú gépek 90 százalékán már vagy Windows XP vagy Windows Server 2003 futott, igazolva a cég korábbi termékeit maga mögött hagyó frissítési politikáját. Ez egyébként önmagában is nagy eredmény, mivel a Windowsok történetében az XP indult a legnehezebben, arányosan a legtöbb felhasználó várt ki telepítésével.

Az Internet Explorer 8-cal kapcsolatban a fejlesztési időszak mellet elmondta, hogy céljuk a tartalom minél jobb kategorizálása, így a böngésző segíthet használhatóbbá tenni az internetet. Érdekes, hogy a fejlesztőkhöz visszajuttatott információk szerint a legnépszerűbb kérés a legfrissebb és egy korábbi IE futtatásának lehetősége ugyanazon a gépen. Ez azonban Wilson szerint kemény dió, mivel az IE többek között egy csapat DLL fájl, melyek a rendszerbe beépülve számos más alkalmazással is együttműködnek, így nehezen megoldható több DLL készlet párhuzamos megtartása. A másik nagy kérdés a felhasználók körében népszerű JavaScript beépítése, még nem döntötték el, hogy a platform 2-es verziója vajon kapjon natív támogatást az Internet Explorer 8-ban, vagy sem.
Kulcsszavak: Internet Explorer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59