NOD32 népszerűségi rekord

forrás Prim Online, 2006. október 30. 14:24
Egymillió alkalommal töltötték le a NOD32 antivírus rendszert az [origo] SzoftverBázisából. Az Eset Software vírusirtójának népszerűsége technológiai előnyének köszönhető.
Magyarország egyik legnagyobb szoftverbázisából eddig összesen egymillió alkalommal töltötték le a felhasználók a NOD32 antivírus rendszer próbaváltozatát. Ezzel az eredménnyel a szlovák vírusirtó alaposan rávert minden más programra, hiszen az ezüstérmes MSN Messengert (azonnali üzenet küldő program) eddig 632 ezer, a harmadik helyezett WinAmpot (zenelejátszó) pedig 530 ezer alkalommal töltötték le számítógépükre az internetezők.

„A NOD32 egyre szélesebb körben vív ki elismerést magának. Ezt mutatja az is, hogy a szoftver egymilliós letöltési számával beállítottuk a rekordot ezen a téren” – mondta el Csiszér Béla, az antivírust forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője, aki szerint a NOD32 ilyen mértékű népszerűsége egyértelmű technológiai előnyének köszönhető.

Az antivírus rendszer az elmúlt években valóban számos sebességtesztet nyert meg, igazolva, hogy olyan vírusirtóról van szó, ami nem fogja vissza a számítógépek teljesítményét. A NOD32 tartja ezen kívül a VirusBulletin magazin VB100% díjának rekordját is, melyet eddig 40 alkalommal nyert el. A díjat azok a vírusirtók kaphatják meg, melyek téves riasztások nélkül képesek az összes vadon élő vírus felismerésére.

Csiszér Béla kiemelte, hogy a NOD32 készítői és forgalmazói számára egyaránt sokat jelent, hogy a bezsebelt szakmai elismerések mellett magyarországi felhasználók tömegei bízzák a vírusirtóra számítógépeik védelmét.
Kulcsszavak: security NOD32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50