Dinamikusan nő az ügyfélkapcsolat-menedzsment piac

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 28. 08:25
A magyar ügyfélkapcsolat-kezelő szoftverpiac az öt legnagyobb szállítót tekintve mintegy 600 millió forintot tesz ki, ám ez szegmens olyan gyorsan fejlődik, hogy a piacvezető Oracle 3 év múlva már legalább 1 milliárd forint forgalmat vár erről a területről - mondta Major Gábor, az Oracle Hungary alkalmazás üzletág vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Hozzátette: napjainkban az Oracle világszintű árbevételén belül az ügyfélkapcsolati szoftver-eladások (Customer Relationship Management - CRM) mintegy 10 százalékot tesz ki, s Magyarországon is hasonló az arány.

Major Gábor elmondta: a magyar piac a régiónál gyorsabban nő, mivel itt már az alapszoftvereket telepítették a vállalatok, s a növekedésüket egyre inkább befolyásolja a CRM-rendszerek hatékonysága. Úgy vélte, a következő három-négy évben a régióban az éves szintű CRM-piaci növekedés 50 százalék lesz, míg Magyarországon, szintén éves szinten 100 százalék körüli.

Az Oracle a CRM-rendszerét olyan cégeknek ajánlja, amelyeknek az árbevétele eléri a 10 milliárd forintot és sok ügyfelük, vevőjük van.

A CRM alapvetően arra jó, hogy ügyfél, vevő ne kapjon olyan ajánlatokat, amikre nincs szüksége, ugyanakkor a számára fontos ügyeket gyorsan, hatékonyan intézze el az adott vállalat vagy szervezet. Az ügyfélkapcsolat-menedzsment hiányának tipikus példája, amikor az ügyfélnek annyiszor kell elölről kezdenie problémájának ismertetését, ahányszor új ügyintézőhöz kapcsolják.

Az üzletág vezető kifejtette: a nemzetközi példák is azt mutatják, hogy a vállalatoknak megéri hatékonyan intézni az ügyfelek problémáit, mivel az ilyen cégek növekedése duplája, illetve többszöröse is lehet a kevésbé ügyfélbarát társaságokénál. Az Oracle-nak az ügyfélkapcsolati szoftverek világpiacán 30 százalékos részesedése van, rendszerét 5 millió, ügyféllel kapcsolatban lévő vállalati vagy más szervezeti alkalmazott használja, míg Magyarországon 1.000 feletti a CRM-kiszolgálók száma.

A CRM-világpiac az idén eléri a 3,7 milliárd dollárt, ami 2010-re 4,6 milliárd dollár fölé nő.

Major Gábor kifejtette: a magyar piacon jellemzően a telekommunikációs és a pénzügyi szektorban működő cégek érdeklődnek CRM megoldások iránt, s ezekben az iparágakban már minden jelentős szereplő rendelkezik legalább valamilyen részmegoldással. Számukra a jövőben a részmegoldások összekapcsolása, a szinergiában rejlő lehetőségek további kiaknázása a feladat. Az Oracle szerint a közeljövőben a gyógyszeripari és a kereskedelmi cégek fognak intenzíven érdeklődni a CRM iránt, valamint a közszolgáltatások területén lesz érzékelhető igény hasonló megoldásokra. A társaság iparág számára kínál speciális megoldást, amely e szektorokban jellemző folyamatoknak megfelelő ügyfélkezelési rendszerek kiépítését teszi lehetővé.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50