A ProCurve Networking bemutatja a "jövő hálózatát"

forrás Prim Online, 2007. február 2. 14:12
A HP ProCurve Networking üzletága Adaptive Networks néven tegnap mutatta be terveit és elképzelését a jövő hálózati megoldásairól. Ezeknek a hálózatóknak adaptívaknak, azaz alkalmazkodóknak kell lenniük, alkalmazkodniuk a felhasználók, az alkalmazások és a szervezetek igényeihez.
Az Adaptív Networks koncepciót követő hálózatok lehetővé teszik a vállalkozásoknak, hogy maradéktalanul megvalósítsák az informatikai kezdeményezéseiket, miközben a hálózataikat stratégiai fontosságú erőforrásokká formálják át. Ennek a folyamatnak az elősegítésére a ProCurve olyan, szabványokon alapuló termékeket kínál az ügyfeleknek, amelyek megerősítik a biztonságot, növelik a termelékenységet és csökkentik a bonyolultságot a szervezeten belül.

Az Adaptive Networks a ProCurve jelenlegi, nagyvállalati hálózati architektúrájára, az Adaptive EDGE Architecture-re épül, amelyet már több ezer ügyfél állított üzembe.

Alkalmazkodni a felhasználókhoz

Ahhoz, hogy a hálózat megfelelően alkalmazkodjon a felhasználókhoz, a hálózatnak ismernie kell az adott felhasználó személyazonosságát és eszközigényét ahhoz, hogy személyre szabva jelenítse meg és biztosítsa az erőforrásokat, és kínálja fel a lehetőségeket. Ez a személyre szabottság előnyös mind a felhasználónak, mind pedig a szervezetnek, mert következetes hálózati környezetet nyújt az irodában, a szállítónál vagy bármely távoli helyszínen, függetlenül a vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolódási módtól.

Alkalmazkodni az alkalmazásokhoz

Az adaptív hálózatok a szabványokra épülnek, felkészítettek a valós idejű adatforgalomra és egyszerűen integrálható velük az IP telefónia, az együttműködést nyújtó, videó- és web alapú jelenlegi és jövőbeni alkalmazások. Erősségük a beépített intelligencia, amely azonban nem jár egyetlen gyártó megoldásaihoz, vagy szabadalommal védett technológiához való kényszerű kötődéssel. Ez az intelligencia teszi képessé az adaptív hálózatot, hogy felismerje, és optimálisan szolgáljon ki minden egyes alkalmazást. Például a valós idejű hangtovábbító alkalmazásoknál az adaptív hálózat a megfelelő minőségű QoS (Quality of Service) szolgáltatást rendeli a forgalmához, és így elkerüli a hívások elvesztését, miközben szükséges szintű biztonságot nyújtja mind az alkalmazás, mind pedig az optimális rendelkezésre állás szempontjából.

Alkalmazkodni a szervezetek igényeihez

Mivel nyíltak és rugalmasak, az adaptív hálózatok segítik a szervezeteket abban, hogy gyors és megfelelő választ adjanak a változásokra és a fokozódó versenyre, mind az üzleti távlatok mind pedig a napi működés szempontjából. Ez sokkal hatékonyabb működést, jobb bővíthetőséget és befektetés védelmet jelent. Az adaptív hálózatok lehetővé teszik a szervezeteknek, hogy az üzleti céljaikra koncentráljanak, ahelyett, hogy rengeteg időt, pénzt és erőforrást fordítanának pusztán a hálózat üzemben tartására. Az adaptív hálózatok a hálózati teljesítmény hatékony kihasználásával megfelelnek a mai alkalmazás igényeknek, ennek révén közvetlen előnyt nyújtanak a vállalkozásoknak. Ezen felül minimalizálják a hosszú távú birtoklási költséget, mert rugalmasságuk révén lépést tudnak tartani a vállalat fejlődő igényeivel, automatizálják a hálózat számos működési funkcióját, valamint lehetővé teszik, hogy a vállalat figyelje és optimalizálja hálózatának a kihasználását.
Kulcsszavak: hálózat HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50