Nem védi maradéktalanul a Vistát a Microsoft antivírus-szoftvere

Milkovits Gábor, 2007. február 7. 20:23
A brit Virus Bulletin szoftverbiztonsági weboldal munkatársai más szakemberek segítségével 15, a Windows Vistához kifejlesztett vállalati antivírus szoftvert teszteltek, és az eredmények szerint 4, köztük a Microsoft LiveOneCare sem működik megfelelően.
A próba során olyan vírusokat kellett megtalálniuk a szoftvereknek, amelyek mostanában gyakoriak az interneten, emellett pedig nem szabadott más tesztkódokat vírusként azonosítaniuk. A tesztelésen négy termék, a Microsoft Live OneCare 1.5; a McAfee VirusScan Enterprise version 8.1i; a G DATA AntiVirusKit 2007 v17.0.6353; és a Norman VirusControl v5.90 nem felelt meg maradéktalanul a feltételeknek. A többi 11 termék, köztük a CA, a Fortinet, az F-Secure, a Kaspersky, a Sophos és a Symantec víruskeresői jól teljesítettek. John Hawes, a Virus Bulletin műszaki munkatársa hangsúlyozta, hogy a Vista kibocsátási időpontjának többszöri halasztása elegendő időt kellett volna, hogy biztosítson az antivírus szoftverek tökéletesítéséhez, így egyszerre meglepő és kiábrándító a négy termék fennakadása a rostán. A Windows Vista egyébként már több mint két hónapja hozzáférhető a vállalati ügyfelek számára.

A Microsoft illetékese a ZDNet-nek azt nyilatkozta, hogy alaposan megvizsgálják majd a tesztelés módszereit és eredményeit, egyúttal pedig mindent megtesznek a Windows LiveOneCare tökéletesítése érdekében. A McAfee részéről ugyanakkor annak tulajdonítják a számukra kedvezőtlen eredményt, hogy szerintük a Virus Bulletin antivírus szoftverüknek nem a legfrissebb verzióját tesztelte. Éppen ezért, a közeljövőben szeretnék közzétenni a legújabb változat saját teszteredményeit.
Kulcsszavak: security Windows Vista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14