Sophos védelem Windows Mobile rendszerekre

forrás Prim Online, 2007. február 8. 16:03
A Sophos bejelentette új termékének, a Sophos Mobile Security csomagnak a megjelenését, amely védi a szervezeteket a kártevő támadások egyre nagyobb száma ellen Windows Mobile rendszereken. A Sophos Mobile Security valósidejű védelmet biztosít a Windows Mobile 5.0 alapú eszközök számára a mobilvírusok és kémprogram fenyegetések ellen, és az IT rendszergazdák számára segítséget nyújt a PDA-kon és okostelefonokon érvényesíthető biztonsági szabályzatok implementálására és lezárására.
Az elmúlt néhány évben a mobilkártevő fenyegetések száma erőteljes növekedésnek indult és egyre több vállalat keresi a lehetőségét érzékeny adatainak biztosítására a létező összes végponton a lehetséges támadások ellen. A Sophos nemrégiben elvégzett közvéleménykutatása szerint az IT rendszergazdák 82%-a aggályait fejezte ki amiatt, hogy a jövőben a mobil eszközöket megcélzó kártevők jelentős fenyegetést fognak jelenteni. 64%-uk továbbá megjegyezte, hogy még be kellene szerezniük egy olyan megoldást, amellyel megvédhetik szervezetük mobil eszközeit.

A Sophos Mobile Security védi az eszközöket az MMS-en, SMS-en, emailen, azonnali üzenetküldőkön, Wi-Fi-n és Bluetooth-on keresztül érkező kártevők ellen, biztosítva a biztonságos vállalati kommunikációkat. Könnyű telepíteni és konfigurálni, hozzáférési, azonnali és időzített keresést, valamint észlel és karanténba helyez bármilyen mobil vírust vagy kémprogramot, és csak minimális kihatással van az eszköz teljesítményére. Központi szabályokat lehet létrehozni és kitelepíteni biztosítva a folyamatos vállalati-szintű biztonságot.

A Sophos Mobile Security a Sophos Behavioural Genotype Protection (Sophos Viselkedésalapú Genotípus Védelem) technológiájára épül, amely proaktívan blokkolja az új és ismeretlen mobil fenyegetéseket, mielőtt azok elindulnának az eszközön. A hálózati adminisztrátorok a kártevő incidensekről valósidejű értesítéseket kapnak, így biztosítva a fenyegetések tevékenységének monitorozását és hatástalanítását, csökkentve a dolgozók termelékenységére való kihatást.

A Sophos Mobile Security a Windows Mobile 5.0 for Pocket PC Edition és a Windows Mobile 5.0 for Pocket PC Phone Edition operációs rendszereket támogatja. Ez a verzió ugyanakkor már védi a Windows Mobile 6.0 rendszert is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55