Analóg kamerás képnézegetés IP hálózaton, teljes képsebességgel

Kovács Attila, 2007. február 26. 14:03
A svéd Axis Communications cég bemutatta a teljes képsebességet nyújtó rack-es videó-szerver megoldását, válaszul arra a növekvő igényre, hogy az analóg videó-kamerákat IP hálózatokba integrálhassuk.
Az új videó-szerver megoldás magában foglal egy racket, olyan beépített switch eszközzel, amellyel akár 3 Axis blade videószerver is támogatható. Az AXIS 243Q Blade Video Serverrel együtt a rackes megoldás 12 analóg videó-kamera jelét tudja átalakítani, ezáltal segítve a felhasználót, hogy távolról elérhessen digitális videót teljes képsebességgel IP hálózaton keresztül. A kínált megoldás ideális kaszinók, repülőterek és forgalom megfigyelésére, valamint ott, ahol szükség van egy analóg videó rendszer átalakítására nagy teljesítményű, digitális megoldássá.

„Az egyre gyorsabban bővülő high-end videó-szerverek piaca teljes képsebességet igényel vagy 30/25 képet másodpercenként és csatornánként MPEG-4 vagy Motion JPEG videó formátumban. Az AXIS 243Q Blade és AXIS 291 1U rack megoldás együtt eleget tesz ennek a követelménynek.” – mondta Bata Miklós, az Axis-disztributor Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója. „Ez a megoldás költséghatékony, könnyű telepíteni és engedi, hogy az analóg videó rendszereket használók is kihasználhassák a nagy teljesítményű, IP-alapú digitális megoldások előnyeit.”

Az AXIS 243Q Blade akár 4 analóg kamera jelét is át tudja alakítani kiváló minőségű, villódzásmentes digitális videóvá. 30/25 (NTSC/PAL) képet küld másodpercenként és csatornánként 4CIF-ben, MPEG-4 vagy Motion JPEG tömörítésben. Ezen felül számos fejlett funkciót kínál mint például videó mozgás érzékelés, képfeltöltés, valamint programozott és triggerelt esemény funkciók riasztás értesítővel. A videó szerver beépített soros portján keresztül támogatja az analóg pan/tilt/zoom kamerák ellenőrzését távolról. A széles körű biztonsági tagoltság, mint összetett felhasználói elérési szintek, HTTPS kódolás, IEEE 802.1X és IP cím szűrés biztosítja a biztonságos videó kezelést és konfigurációt. Az AXIS 243Q támogatja a Quality of Service (QoS), IPv6 és IPv4 címeket is.

Az AXIS 291 1U Video Server Rack 19-inch-es, ami 3 cserélhető Axis blade
videószervert tud tárolni. A beépített Gigabit switch-csel és egy Ethernet port használatával a rack 4-12 analóg kamerát tud IP-alapú megoldássá átalakítani. Az AXIS 291 1U-nak hálózati, soros port és I/O csatlakozója van a hátoldalán és integrált tápegységgel rendelkezik. A rack lehetővé teszi a blade videó szerverek üzem közbeni gyors cseréjét, ezáltal nincs szükség áramtalanításra telepítéskor vagy bladek cseréjénél.

Az AXIS 243Q Blade és az AXIS 291 1U termékek piacra dobásával párhuzamosan, hírek szerint a cég jelentősen csökkentette a meglévő videó-szerver kínálatának árát.
Kulcsszavak: Axis videó hálózat IP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50