Flashmemória automatából

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 12. 23:26
A Kingston közreműködésével forgalmas helyeken a kólaautomatákhoz hasonló flashautomatákat állítanak fel.
A hordozható eszközök és az általuk generált flashmemória-igény olyan ütemben gyarapodnak, hogy bármilyen meglepő is első hallásra, logikus lépés egy memóriaautomatát felállítani. Mivel a korábban jelentős kapacitáskülönbségük miatt lépéselőnyt élvező mini merevlemezek előnye elolvadni látszik, a flashmemória olyan terjedelmet biztosít, mint nemrégen tárcsás társaik. A merevlemezekkel szemben azonban olcsóbbak és jóval megbízhatóbbak, epoxygyantába öntött felépítésük gyakorlatilag teljesen ütésállóvá teszi őket.

Talán ismerős helyzet, hogy utazásaink során elfelejtjük tartalék flashkártyánkat becsomagolni, vagy az elégnek hitt kapacitás az első néhány napban betelik. Az ilyen helyzetekre reagálva az első tesztautomatákat a londoni reptéren helyezték üzembe.

Az élvonalbeli memóriagyártó és a My Memory együttműködésével létrehozott automaták kínálatában többek között SD, CompactFlash kártyák és komplett USB meghajtók is szerepelnek, a választék természetesen a technológia változásával rugalmasan bővthető.
Kulcsszavak: memória Kingston

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Nagyobb hatékonyság, gyorsabb problémamegoldás – ezt kínálja a Schneider Electric

A működési hatékonyság akár 5 százalékos javítása, a műszakváltással kapcsolatos feladatok mennyiségének harmadával történő csökkentése, gyorsabb problémamegoldás – többek között ezeket az előnyöket kínálja az ipari felhasználók számára a Schneider Electric EcoStruxure Plant Lean Management megoldása. A nyílt platform integrálható az AVEVA Data Hub rendszerrel, amely gyűjti és tárolja a hálózati kapcsolattal rendelkező ipari eszközök által létrehozott hatalmas mennyiségű, valós idejű adatot.

2024. március 17. 11:29

Vállalati tech az AI-on túl: az optimalizálás és a kockázatkezelés kerülnek előtérbe idén

Miközben világszerte a nagyvállalatok közel 90%-a jelenleg is a digitális átállás útján halad, a (költség)hatékonyság növeléséhez fűzött remények nem feltétlenül válnak teljes mértékben valóra. Az érintett cégek saját bevallásuk szerint a várt bevételnövekedés 31%-át, míg a becsült költségmegtakarítás mindössze 25%-át érték el. 

2024. március 13. 12:58

Új lendületet ad a „zöld” IT törekvéseknek a Schneider Electric innovációja

Modell-alapú, automatizált fenntarthatósági jelentéstételi funkcióval bővül a Schneider Electric EcoStruxure IT adatközponti infrastruktúra menedzsment szoftvere. A fejlesztés lehetővé teszi az adatközpontok energiaigényének pontosabb felmérését, ennek alapján cselekvési tervek összeállítását, illetve a naprakész adatok révén támogatja a jogszabályi elvárásoknak való megfelelést is.

2024. március 13. 10:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15