Valós idejű arcelemző rendszer

forrás Prim Online, 2007. július 29. 14:28

A német, erlangeni Fraunhofer Integrált Áramköri Intézet (IIS) kutatói olyan arcfelismerő szoftvert fejlesztettek, amely képes arra, hogy arckifejezésünk változásaiból folyamatosan nyomon kövesse pillanatnyi hangulatunkat.

A mintegy 30 000 jellegzetes arcjegy azonosítására és egyszerre több arc elemzésére képes szoftver lehetséges alkalmazásait fejlesztői a reklámpszichológia, a szoftvertesztelés és a vezetési figyelemvizsgáló rendszerek területén látják –ismertette a The Engineer nyomán az InfoPark Zrt. (http://www.koine.hu/).

A brit lap cikkében említett példák szerint az arckifejezés-elemző rendszer segítségével eldönthető, hogy egy szoftver mely aspektusai váltanak ki erőteljes érzelmi reakciót a felhasználóban, illetve felmérhető, hogy mekkora kihívást jelent egy szoftver használatának elsajátítása.  


Az alkalmazás azonnal meg tudja állapítani nemünket és azt, hogy milyen lelkiállapotban vagyunk. A rendszer részben előre beprogramozott információkra, részben pedig tanulás útján elsajátított tudásra támaszkodik. Az elemzőrendszer számára a legfontosabb adatokat az arc, a szemek, a szemöldökök és az orr körvonalai szolgáltatják. Az arcfelismerő és -elemző programcsomag bemutató verziója letölthető a Fraunhofer IIS weboldaláról.


A The Engineer nyomán


Kapcsolódó linkek


Fraunhofer IIS / Biometrics / Download Demo Program
http://www.iis.fraunhofer.de/EN/bf/bv/kognitiv/biom/dd.jsp
„Facial analysis”, The Engineer, 2007. július 10.
http://www.theengineer.co.uk/Articles/300708/Facial+analysis.htm

Kulcsszavak: tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59