Lapolvasók a Canon őszi kollekciójában

forrás Prim Online, 2007. augusztus 26. 19:41

A Canon augusztus 22-i budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette két új CanoScan lapolvasó, a CanoScan 8800F és a CanoScan LiDE90 piaci megjelenését. A bemelegedési idő nélkül, azonnali használatra kész 4800x9600 dpi optikai felbontású CanoScan 8800F hatszor gyorsabb elődjénél, a 8600F-nél. A LiDE 70 modellt felváltó, hatásos megjelenésű CanoScan LiDE90 nemcsak gyorsabb mint elődje, hanem kisebb is – így kategóriájában ma a legkisebb méretű CIS (kontakt képérzékelővel működő) lapolvasó.

A CanoScan 8800F jellemzői: 4800x9600 dpi optikai felbontás 48-bites színmélységgel, megnövelt beolvasási sebesség (egy A4-es lap esetén 300 dpi-vel kb. 7 mp), nulla másodperc bemelegedési idő, nagy fényerejű fehér LED technológia, 35 mm (filmszalag és keretezett dia), valamint 120 roll film beolvasása, a mellékelt programcsomagban megtalálható többek között az Adobe PhotoShop Elements, az ArcSoft PhotoStudio, a ScanSoft OmniPage SE és a LaserSoft SilverFast SE, FARE Level 3 automatikus por- és karcolásnyom-eltávolítás, szemcsézettség-csökkentés és háttérfény-korrekció.

A CanoScan LiDE90 jellemzői: kompakt, karcsú LiDE megjelenés; 2400x4800 dpi optikai felbontás, A4-es oldal beolvasása 12 mp alatt (300 dpi felbontás esetén); különálló „Gyorsmásolás”, „Beolvasás”, „e-mail” és „PDF készítés” EZ gombok;  tápellátás USB kábelen keresztül; automatikus por- és karcolásnyom-eltávolítás, szemcsézettség-csökkentés és háttérfény-korrekció

A CanoScan 8800F a grafikai tervezőknek, művészeknek és az optimális szkennelési felbontást igénylő profi fotósoknak készült. A CanoScan LiDE90 pedig azok számára jelenthet ideális eszközt, akik az olcsóbb, stílusos megjelenésű, helytakarékos megoldásokat kedvelik.
 
A beépített új, fehér LED-eknek köszönhetően a CanoScan 8800F képes bemelegedési idő nélkül beolvasni a filmeket, valamint a fotókat és szöveges dokumentumokat. A beolvasok ideje is jelentősen gyorsult - egy A4-es lap esetén ez akár hatszoros időmegtakarítást is jelenthet (300 dpi felbontás mellett).

A CanoScan LiDE90 egy A4-es oldalt (300 dpi felbontással) 12 másodperc alatt olvas be – 7 másodperccel gyorsabban, mint elődje, a LiDE 70. A konfigurálható EZ gombok lehetővé teszik a leggyakoribb beolvasási funkciók, mint például a másolás, az e-mail küldés és PDF fájl létrehozás gyors elérését, egyetlen gombnyomással.

A gyakorlott és professzionális fotósok igényeinek megfelelően a 4800x9600 dpi optikai felbontású CCD szenzorral rendelkező CanoScan 8800F olyan részlet-gazdag képállományokat hoz létre, amelyek nagy méretben is kiváló minőségben nyomtathatók ki. A CanoScan LiDE90 optikai felbontása 2400x4800 dpi, így a fotók apróbb részleteinek visszaadására is képes. Mindkét készülék alkalmas akár 48 bites színmélységgel történő beolvasásra is, ezért színvisszaadásuk kivételesen jó.

A CanoScan 8800F alkalmas filmek beolvasására és a képek kinagyítására. A beépített Filmadapter egység (FAU) különböző filmformátumok fogadására is képes, többek között 12 képkockás 35 mm-es filmszalagok (negatív/pozitív), 4 db keretezett dia és 120 formátumú filmek fogadására is (a legnagyobb beolvasható méret 6 x 22 cm).

Az automatikus képkorrekciós funkciók csökkentik a manuális retusálás szükségességét. A Canon továbbfejlesztett QARE technológiája automatikusan eltávolítja a por- és karcolásnyomokat, visszaállítja a régi fényképek kifakult színeit, és csökkenti a szemcsézettséget. A CanoScan 8800F alkalmazza a FARE technológiát is, amely a filmek beolvasása során a por- és karcolásnyomokat távolítja el.

A lapolvasókhoz a Canon kiváló szoftvereket is mellékel, amelyek a képalkotáshoz, valamint a kreatív és üzleti feladatok elvégzéséhez alkalmazhatók. A CanoScan 8800F lapolvasó mellett a vásárlók megkapják az Adobe PhotoShop Elements és a SilverFast SE szoftvercsomagot is, amelyek a filmek beolvasása során nyújtanak segítséget. Mindkét eszközhöz mellékelik az ArcSoft PhotoStudio programot is.

Kulcsszavak: Canon szkenner

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50