Symantec: itt a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008

forrás Prim Online, 2007. augusztus 31. 12:38

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését. A Norton Internet Security 2008 tartalmazza a Norton Identify Safe szolgáltatást, amely a felhasználók azonosítóit védi online bankolás, vásárlás és böngészés során. A vállalat mindkét termék teljesítményét optimalizálta, megnövelte a technológiai támogatást és csökkentette a felhasználói beavatkozás igényét. A Norton 2008-as termékek hatékony védelmet biztosítanak az új támadások ellen, továbbá a védelmet a PC-n túl is kiterjesztik a vezeték nélküli otthoni hálózatokra és az online azonosítókra is.

Újdonságok a Norton 2008-as termékeiben:

  • Böngészővédelem – Védelmet nyújt az úgynevezett „drive-by download” és egyéb új vagy ismeretlen fenyegetettségek ellen, amelyek az Internet Explorer sérülékenységeit használják ki. Nulladik napi proaktív védelem a kártékony kódok ellen, amelyek az ActiveX, JavaScript és VBSscript alkalmazásokat használják a böngésző támadására.
  • Norton Identity Safe – A személyes információkat és azonosítókat védi az online bankolás, vásárlás és böngészés közben. Lehetővé teszi a felhasználók számára annak ellenőrzését, hogy mely információkat osztják meg a weboldallal, biztonságosan tárolja a személyes információkat, illetve automatikusan beilleszti a jelszavakat. Tárolja és titkosítja a jelszavakat és a bizalmas adatokat, automatikusan használja ezeket a felhasználó kérésére, hogy időt spóroljon, illetve védelmet biztosítson a billentyűleütéseket követő programoktól. (Ez a funkció csak a Norton Internet Security 2008-ban található meg.)
  • Egykattintásos támogatás – A megszokott, kényelmes hozzáférést biztosítja a technikai támogatáshoz, amelyek korábban már elérhetők voltak a Norton 360-ban is. Automatikus hibaelhárítást biztosít az olyan szokványos problémák esetén, mint a kapcsolódás, licencek kezelése illetve termék-aktiválás. A fő felületen keresztül direkt elérést biztosít a technikai támogatáshoz telefonon, e-malben vagy chaten keresztül.
  • Otthoni hálózati funkció – Feltérképezi a csatlakoztatott eszközöket, így képet alkot a helyi hálózaton működő eszközökről. Nyomon követi azon számítógépek általános biztonsági állapotát, amelyeken Norton Internet Security 2008 vagy Norton AntiVirus 2008 fut. E mellet a Norton Internet Security 2008-on belül ez a funkció ellenőrzi a vezeték nélküli hálózat biztonságát, figyelmezteti a felhasználót, amikor nem biztonságos vezeték nélküli hálózatra akar csatlakozni, és segítséget nyújt a hálózati biztonsági beállítások menedzselésében. Ajánlásokat biztosít a vezeték nélküli routerek biztonságossá tételéhez, továbbá hasznos tanácsokkal szolgál az otthoni hálózat biztonságához.
  • Teljesítmény – A 2007-es termékportolióban végrehajtott teljesítménynövelést követve a Symantec további fejlesztéseket hajtott végre a teljesítmény növelésében a kulcsfontosságú funkciók esetében. A Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyors szkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre.


Továbbá mindkét termék magába foglalja a SONAR viselkedésalapú azonosítási technológiát, amely védelmet nyújt a kártékony kódokkal szemben, mielőtt a szokványos vírus- és antispyware-beállítások képesek lennének felismerni azokat. A Norton Internet Security 2008-ban a SONAR teljes szkennelést hajt végre minden egyes alkalommal, amikor egy alkalmazás kívülrül érkező kommunikációval próbálkozik, és védi az azonosítókat a tűzfal ismeretlen támadásokkal szembeni hatékonyságának növelésével. Ezek az új elemek egézítik ki a Norton Internet Securityban már eddig is meglévő funkciókat, beleértve a rootkitek elleni védelmet, és az új, Threat Interceptor sérülékenységek elleni védelmi technológiát. A Threat Interceptor az alábbi techológiákat tartalmazza: Threat Interceptor – Browser Defender; Threat Interceptor – Intrusion Prevention, továbbá Threat Interceptor – Generic Exploit Blocking. A Norton Internet Security e mellett magába foglalja a Norton AntiVirus funkcióit, amely továbbra is „gold standard”-nek számít, a Virus Bulletin 100 díjait egymás után 33 alkalommal elnyerve.

A Norton AntiVirus 2008 és a Norton Internet Security 2008 is a Symantec Security Response támogatását élvezi. A Symantec Security Response a felhasználók számára átfogó, huszonnégyórás internetbiztonsági szakértői segítséget biztosít, hogy védelmet nyújtsanak a ma jellemző, összetett fenyegetettségek ellen. Napi szinten látja el információval a felhasználókat az aktuális veszélyekről, így garantálva biztonságukat.

A termékeket a Windows XP Service Pack2 és Windows Vista felhasználói is alkalmazhatják. A Norton Add-on Pack további, opcionálisan választható megoldásokat is kínál, beleértve az antispam és parental control funkciókat, amelyek a Norton Internet Security 2007 és 2008, valamint a Norton 360 felhasználói az alábbi linken érhetnek el.

Kulcsszavak: Symantec security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50