A mobiltelefont is védik a McAfee 2008-as biztonsági megoldásai

forrás Prim Online, 2007. október 4. 18:33

A McAfee 2008-as biztonsági megoldásai „három az egyben” védelmet biztosítanak a felhasználó személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára.

A különféle fenyegetések – vírusok, férgek, kémprogramok, adathalászat, spamek és trójaiak – mára már valós veszélyt jelentenek a mobilkészülékekre és mobilhálózatokra nézve is. A rosszindulatú programok által fertőzött telefonok felmondhatják a szolgálatot, az előfizető jelentős pénzveszteséget tapasztalhat a számlájával kapcsolatos visszaélések következtében, fertőzést kaphat a készülék, valamint veszélybe kerülhetnek, törlődhetnek, vagy nyilvánosságra kerülhetnek a felhasználó fájljai, képei és egyéb adatai.

Ehhez a problémához járul hozzá az a tény is, hogy a felhasználók többsége nincs tudatában a mobilfenyegetéseknek, valamint hogy a védelem általában nincs beépítve a mobilkészülékekbe. Mivel a McAfee folyamatosan együtt dolgozik a mobilszolgáltatókkal és a telefonkészülék-gyártókkal, hogy biztonsági programokat építsenek be a telefonokba, a felhasználók egy extra védelmi szinthez juthatnak a McAfee Internet Security Suite, valamint a McAfee Total Protection megvásárlásával, amelyek egyaránt tartalmazzák a VirusScan Mobile programot, minden további költség nélkül.

Ez az ajánlat kezdetben a Microsoft Windows Mobile eszközökkel lesz kompatibilis, és október végétől lesz elérhető. A termék piacra kerülését követően a felhasználók a www.mcafee.com weboldalon ellenőrizhetik le, hogy a program kompatibilis-e mobilkészülékükkel. A feltételeket és kikötéseket szintén ott találhatják meg.

A szoftverek 2008-as kiadásában a McAfee továbbfejlesztett egy sor technológiáját, amelyek figyelmeztetik a felhasználót az adathalászattal, hackertevékenységgel és identitáslopással kapcsolatban:

  • A McAfee erősebb identitáslopás elleni védelmet nyújt továbbfejlesztett, böngészőalapú, adathalászat-ellenes védelme révén, amely megakadályozza, hogy a felhasználó olyan oldalakat nyisson meg, amelyeket kizárólag a személyes információk megszerzése céljából hoztak létre.
  • A McAfee SystemGuard javított kiadása figyeli a személyi számítógépet, és (mostantól kevesebb riasztással) figyelmeztet minden olyan tevékenységre, amelyek vírusokra, kémprogramokra vagy hackertevékenységekre utalhatnak.
  • A Rootkit Protection a rootkitek és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elől elrejtőzni képes rosszindulatú alkalmazások észlelésének és eltávolításának új eszköze. 2006-ról 2007-re a rootkitek száma több mint a kétszeresére növekedett (a McAfee Avert Labs felmérése alapján)


A fent bemutatott továbbfejlesztett védelmen túl a McAfee 2008 tartalmaz egy lopakodó módban üzemelő (Stealth Mode) tűzfalat is, amely révén a felhasználó az internethez csatlakozó, számítógépe láthatatlan marad a hackerek előtt. A Stealth Mode először 2007-ben kerül be a McAfee szoftverébe.

A McAfee biztonsági programjainak új generációja három különböző csomagban áll rendelkezésre, ezek a McAfee Total Protection, a McAfee Internet Security Suite és a McAfee VirusScan Plus.

A McAfee Total Protection a piacon található legátfogóbb biztonsági termék, amely egyetlen csomagban tartalmazza a McAfee valamennyi védelmi lehetőségeit. Valós idejű védelmet kínál a vírusokkal, kémprogramokkal és hackerekkel szemben, valamint magában foglalja a McAfee SiteAdvisor javított riasztási védelmét is. A következő technológiák találhatóak meg benne:

  • vírusirtó
  • kémprogram-kereső
  • kétirányú tűzfal és adathalászat elleni technológiák
  • a számítógépet figyelő, és a vírusokra, kémprogramokra és hacker-tevékenységre utaló tevékenységek esetében figyelmeztetést küldő McAfee Systemguards
  • a rootkiteket és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elől elrejtőzni képes rosszindulatú alkalmazásokat észlelő és eltávolító Rootkit-kereső
  • böngészés közben a felhasználó elé kerülő rosszindulatú szkripteket és egyéb exploitokat leblokkoló Script Scanner
  • a bizalmas fájlok digitális „darabolását” lehetővé tevő Shredder.


Ezen felül védelmet nyújt az online identitáslopással szemben is, anti-spam védelmet és szülői ellenőrző opciót kínál, amellyel a szülők egyénre szabott idő- és tartalmi korlátokat állíthatnak be minden egyes gyermekük számára, és amely magában foglal egy hatásos képelemző eszközt is, amely megakadályozza, hogy a gyerek nem megfelelő képeket nézhessen meg.

A fentebb felsorolt opciókon túl a McAfee Total Protection olyan hatékony biztonsági lehetőségeket is kínál, mint a Link Center, amely a népszerű e-mailező és azonnali üzenetküldő alkalmazásokra mutató linkeket vizsgálja, valamint a Protected Mode, amely jelszó hiányában leblokkolja a „vörös” és „sárga” besorolású, veszélyes oldalakhoz való hozzáférést.

A McAfee Total Protection mindezeken túl rendelkezik olyan opciókkal is, mint például az Easy Network, amely megkönnyíti a felhasználó számára az otthoni hálózatok kialakítását és kezelését, valamint a nyomtatók és fájlok megosztását. A csomag tartalmazza a Network Managert is, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megvizsgálja az otthoni hálózatra kapcsolt egyéb számítógépek biztonsági státuszát, valamint a biztonsági problémák javítását egyetlen egérkattintással. Magában foglal emellett egy backup-opciót is, amely képes megvédeni, illetve egy külső merevlemezről, írható CD-ről vagy DVD-ről visszaállítani a fájlokat, fényképeket és fontos dokumentumokat.

A McAfee Internet Security Suite a fentiek közül a Link Checkert, a Protected Mode-ot és az Easy Networköt kivéve valamennyi védelmi modult tartalmazza.

A McAfee VirusScan Plus a McAfee belépőszintű csomagja, amely a vírusirtó, a kémprogramok elleni védelem, a kétirányú tűzfal és az adathalászat elleni eszköz mellett a McAfee SystemGuardot, a Rootkit szkennelési funkciót, valamint a Script Scannert és a Shreddert is tartalmazza.

A McAfee valamennyi csomagja tartalmaz egy rendszerkarbantartó funkciót is, amely segíti a felhasználót a számítógépének rendben tartásában, valamint a McAfee „biztonság, mint szolgáltatás” modelljét.

Kulcsszavak: McAfee security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50