Koncepcióváltás a Belinea-nál

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 28. 07:56

Új szelek fújnak a hardverpiacon: nagy cégek példája mutatja, hogy bármit el lehet adni nagyon drágán, ha jól néz ki. Gondoltak tehát egy nagyot a Belineát gyártó Maxdata-nál, és a kissé öreges külcsínt kihajították a kukába. Azonban túl a design-on, a termékek koncepciója is jelentősen megváltozott.

Van olyan cég a piacon, aki sportot űz belőle, hogy középszerű termékeit hihetetlen design-nal, és még hihetetlenebb árcímkével lássa el, mégis verekszenek érte a vevők. Azonban a Maxdata, a Belinea új termékvonalaival nem ezt tűzte ki célul, az új koncepció célja, hogy az egyes célcsoportoknak szánt termékek külsejükben is jól azonosíthatók legyenek. Az egyik érdekes újdonág, hogy megjelentek a gyártásban a notebookok, valamint billentyűzetek és egerek, azonban egyelőre még kétséges, hogy ezekből lesz-e lokalizált hazai változat. Ami a monitorokat illeti, a Maxdata három jól elkülönülő vonalba csoportosította a termékeket, ezeknek magyar fül számára kissé furcsa, de divatosnak szánt nevet adott.

Első az o.line. Az itt szereplő termékek neve o.display, o.book, stb. Ennek a vonalnak a jelszavai: modern, divatos, vibráló, szakítva az egyen-szürkével és -feketével, ezek a monitorok fehérek, fényesek, divatosak. Legfőbb célcsoportjuk az otthoni végfelhasználók. Ezeknek a termékeknek a paramétereit is ezeknek a felhasználóknak az igényeihez igazították: magas kontrasztarány a videózáshoz, nagy sebesség játékhoz, és HDMI bemenet a tévézéshez. Természetesen az egyes típusok különböző felszereltséggel érkeznek.

A b.line jelszavai: funkcionalitás, professzionalizmus, biztonság. Mint a nevéből is kiderül, ezek a termékek visszafogottan elegáns, fekete színben készülnek. A célcsoport, a vállalati felhasználók, amelyeknek eddig is kedvence volt a német márka. A paraméterek itt nem annyira lényegesek, mint a megfelelő biztonság, különösen, nyilvánvalóan a noteszgépeknél.

Végül az s.line: stílusos, elegáns, innovatív. Az ezüstszínű gépekben lesz minden, ami szemnek-szájnak ingere. Amit eddig csak a legnagyobb nevektől láttunk vastag árakon. A legütősebb paraméterek, a legelegánsabb design.

Kulcsszavak: LCD monitor Belinea Maxdata

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36