Újabb Sony Ericsson mobilok: W890i, W380i, K660i

Kovács Attila, 2007. november 9. 12:19

A közeljövőben hazai piacra kerülő mobilkészülékeiről adott hírt a Sony Ericsson. Bemutatta Walkman termékcsaládjának legújabb tagjait, a W890i, W380i és K660i  jelűt. Bejelentette továbbá, hogy  az érintőképernyős W960i Walkman mobil jövő év elején kerül az üzletekbe.

A W890i jellemzői
 

  • Zeneválasztás aktuális hangulatához a SensMe alkalmazással
  • Akár 1800 zeneszám tárolása 2 GB memóriahelyen
  • Éles kép a 3,2 megapixel felbontású fényképezőgépen
  • Mindez CD-tok keskenységű kialakításban


A mobiltelefon Walkman Player 3.0 lejátszót, azaz a Walkman technológia legújabb fejlesztését tartalmazza, amellyel mindössze egy kattintás a lejátszó indítása, a zenék között pedig egyszerűen, intuitívan lehet navigálni. A zeneszámokat előadó, album vagy akár az album borítójának képe szerint lehet kezelni. A SensMe zenei alkalmazás a ritmusnak és a hangulatnak megfelelően automatikusan válogatja össze a zenéket. Az FM rádióval is felszerelt  W890i Walkman mobil a zenegyűjtemény növekedésével együtt bővíthető memóriával rendelkezik. Az akár 1800 dal tárolására is képes, 2 GB tárhelyű Memory Stick Micro (M2) kártya az alapcsomag része.

A W890i HSDPA  funkciói révén akár négyszer olyan gyorsan tölthető le a zeneszám, mint a normál 3G eszközökkel. Ráadásul az internetes oldalak is gyorsabban és könnyebben tekinthetők meg. A telefon teljes mértékben kompatibilis a Sony Ericsson PlayNow mobil szórakozási alkalmazással. Így azonnal elérheti a legfrissebb tartalmat – legyen szó akár teljes hosszúságú zeneszámokról vagy a legfrissebb mobiljátékokról, csengőhangokról vagy háttérképekről –, amelyet letölthet közvetlenül a telefonra vagy akár számítógépen keresztül.

A W890i és saját belső hangszórói teljes mértékben kompatibilisek a Sony Ericsson legújabb zenei tartozékainak nagy választékával, például az MBS-100 hordozható Bluetooth hangszóróval vagy a HBH-DS220 sztereó Bluetooth headsettel. A W890i 3,2 megapixel felbontású fényképezőgéppel rendelkezik. A fényképezőgép egyetlen gombnyomással elérhető. A W890i Walkman mobil HSDPA/UMTS 2100 és GSM/EDGE 850/900/1800/1900 telefon, amely 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.


A W380i főbb jellemzői
 

  • Walkman vezérlők a fedőlapon – a telefon felnyitása nélkül
  • láthatja, mit hallgat éppen és kezelheti a zeneszámokat
  • Mozdulatvezérlés – egy kézmozdulattal elnémíthatja
  • a hívásokat vagy az ébresztést
  • TrackID – a rádióból felvett zeneszám, az előadó és az album


A Sony Ericsson bejelentette K660i jelű készülékét. Az új mobil eszköz HSDPA („mobil szélessávú”) készülék, amely olyan intelligens funkciókkal rendelkezik, mint például megvilágított gyorsbillentyűk, amelyek csak internetezésnél válnák aktívvá, valamint az asztalon megjelenő fülek, amelyekkel elérheti kedvenc weboldalainak rendszeresen frissített változatát. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a webböngészés útközben éppen olyan egyszerű és kényelmes legyen, akárcsak számítógépe mellett.

Sony Ericsson K660i főbb jellemzők
 

  • Webre tervezett (fekvő formátumú böngészés és gyorsbillentyűk) a könnyű internetszörfölésért
  • HSDPA a gyors internetezésért, e-mailezésért és letöltésért
  • Google térképek mobil felhasználásra


A K660i készülékkel valóban egyszerű a webböngészés. A telefon navigációs billentyűje „mágneses egérmutatóként” működik webes üzemmódban, így éppen olyan könnyedén navigálhat egy oldalon, mintha számítógépe előtt ülne. Mutatja, az oldal mely részeire lehet rákattintani, illetve hová lehet szöveget beírni. A szövegre és a képekre rá is lehet zoomolni, ha közelebbről szeretné megtekinteni őket. A pásztázás–zoomolás webes gyorsbillentyű csak egy azok közül, amelyet könnyedén használhat, miközben fekvő formátumú weboldalakat tekint meg.  A K660i rendelkezik Könyvjelző funkcióval, amelynek segítségével egyetlen kattintással visszatérhet a kezdőlapra, valamint „Címbeviteli” gyorsbillentyűvel is. Kifejezetten mobilfelhasználásra szánt Google térképek is találhatók a készülékben. A K660i kompakt háza 2,0 megapixel felbontású fényképezőgépet tartalmaz. A webes alkalmazások tárházát kínáló készülék nemcsak kiemelkedő funkciókkal, hanem szemgyönyörködtető külsővel is rendelkezik. Két színben (zöldcitrom és fehér, valamint borárnyalatú és fekete) kapható. A K660i UMTS/HSDPA 2100 és GSM/EDGE 850/900/1800/1900 telefon, amely 2008 első negyedévétől lesz kapható hazánkban.

 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50