Vállalati keresési termékcsalád a Microsoft-tól

forrás Prim Online, 2007. november 21. 17:23

A kaliforniai San Jose-ban megrendezett Enterprise Search Summit West elnevezésű rendezvényen a Microsoft bejelentette három tagból álló vállalati keresési termékcsaládját.

A három vállalati keresőből álló Enterprise Search terméksorozatot úgy fejlesztették, hogy könnyedén igazodjon a felhasználók igényeihez, de képes legyen a vállalattal együtt növekedni. A Microsoft vállalati kereső termékcsaládjának legkiemelkedőbb tagjában, az Office SharePoint Server 2007-ben a keresés az üzleti hatékonyság és az infrastruktúra integrált része, amely portálokba, együttműködési és üzleti tartalomkezelési megoldásokba, valamint üzleti intelligencia technológiákba is integrálódni képes.

A spektrum ellenkező oldalán áll az ingyenesen letölthető Microsoft Search Server 2008 Express, amely az installáció egyszerűségét és a könnyű használatot ötvözi a továbbfejlesztett keresési tulajdonságokkal, többek között olyan biztonsági innovációkkal, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy nagymennyiségű információhoz jussanak hozzá.

Az infomunkások hetente átlagosan 9,5 órát töltenek keresésekkel, amelyek nem hoznak megfelelő eredményt. Ez minden évben dollármilliókban mérhető veszteséget jelent. A Microsoftnak meggyőződése, hogy vannak olyan vállalati kereső tulajdonságok, amelyeket minden vállalkozásnak használni kell, a cég pedig a Search Server 2008 Express segítségével ingyenesen elérhetővé teszi ezeket.

A Search Server Express fejlesztésekor a Microsoft a Microsoft Office SharePoint Server 2007 beépített és már bizonyított kereső funkcióinak tulajdonságait vette alapul, és egy egyedülálló ingyenes szerver formájában tette elérhetővé. A Search Server Express egyszerűen konfigurálható és adminisztrálható, lehetővé téve az IT szakértők számára, hogy kevesebb mint 30 perc alatt eljussanak a letöltéstől magáig a keresésig. Ezen kívül a Search Server Express nem rendelkezik előre meghatározott dokumentum-limittel, így követni tudja a cégek növekvő igényeit. A felhasználók számára a Search Server Express nagyobb biztonságot és egyszerű hozzáférést szavatol releváns keresési találatokhoz, egy már ismerős webkeresőhöz hasonló felületen.

A sorozat harmadik tagja, a Microsoft Search Server 2008 a Microsoft mennyiségi licenc programjában érhető el. A Search Server Express-ben megtalálható alapjellemzőkön kívül a Search Server jobb listázási képességekkel rendelkezik, és rugalmasabban telepíthető, például az alacsony költségű többszerveres installációnak köszönhetően. Mindkét termék a nagyvállalatok ágazati keresési igényeit és a kis- és középvállalatok kezdeti keresési stratégiáját hivatott kiszolgálni.

A Search Server 2008 Express kiadásra jelölt változata letölthető és értékelhető az alábbi link alatt: http://www.microsoft.com/enterprisesearch.

Kulcsszavak: Microsoft kereső

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50