Dinamikus online hirdetések Adobe PDF-ben

forrás Prim Online, 2007. november 29. 14:58

Az Adobe és a Yahoo! elindította az Ads for Adobe PDF Powered by Yahoo! bétatesztelését. A szolgáltatás lehetővé teszi az elektronikus kiadványokkal (is) dolgozó vállalatok számára, hogy Adobe PDF formátumú dokumentumaikba intelligens, dinamikus hirdetéseket helyezzenek el, amelyek plusz bevételt hozhatnak a cégnek. Hasonlóan a Google online reklámjaihoz, az olvasó olyan releváns hirdetésekkel találkozhat majd a PDF dokumentumokban (pl. prospektus, kézikönyv, katalógus stb.), amelyek valamilyen formában kötődnek a hirdetés szövegéhez.

Adobe-Yahoo! szövetség született

A szolgáltatás összeköti az Adobe széles körben elterjedt PDF (Portable Document Format) formátumát és a Yahoo! online hirdetési rendszerét. Az Ads for Adobe PDF Powered by Yahoo! új platformot teremt az online hirdetéseknek: az ingyenes Adobe Reader szoftvernek hála a PDF dokumentumokat széles körben használják világszerte. A tartalomszolgáltatók pontos képet kaphatnak reklámjaik népszerűségéről és egyéb jellemzőiről, hasonlóan az évek óta nagy sikerrel működő webes hirdetési rendszerekhez (pl. Google AdSense).

Rob Tarkoff, az Adobe fejlesztési osztályának vezető alelnöke szerint az Adobe és a Yahoo közös szolgáltatása új lehetőségeket teremt a tartalomszolgáltatóknak arra, hogy hirdetéseiket a PDF formátumon keresztül egy teljesen új célközönséghez juttassák el. Az Adobe bízik benne, hogy a PDF-be ágyazott online reklámok a felhasználók körében is népszerűek lesznek.

A Yahoo! Publisher Network vezető alelnöke, Todd Teresi szerint a szolgáltatás olyan területet érint, ami eddig teljesen kiaknázatlan volt. Az Ads for PDF-el a vállalatok releváns reklámokat juttathatnak el célzott ügyfélkörükhöz, a tartalomszolgáltatók pedig egy új bevételi forráshoz juthatnak. A szolgáltatás jól illeszkedik a Yahoo! hirdetési stratégiájába, amelynek célja a hirdetők, a tartalomszolgáltatók és a fogyasztók minél hatékonyabb összekapcsolása.

Ingyenes és nem igényel speciális szoftvert

Az Ads for Adobe PDF Powered by Yahoo! egyelőre bétatesztelés alatt áll. A bétaprogramra az Adobe Labs fejlesztői oldalon lehet jelentkezni. A tartalomszolgáltató a regisztrációt követően feltöltheti PDF dokumentumait az Adobe oldalára, ahol a rendszer átfésüli fájl szövegét, kiválasztva a legrelevánsabb szavakat, majd olyan formába alakítja a PDF-et, amely képes a hirdetések befogadására. A tartalomszolgáltató ezt követően megkezdheti a dokumentum terjesztését.

A hirdetések úgy jelennek meg a dokumentumban, hogy ne zavarják a PDF lényegi tartalmát. A fájl megnyitásakor minden alkalommal dinamikus, releváns hirdetés kerül a hirdetőmezőbe. A tartalomszolgáltató a webes hirdetéseknél megszokott reportokon keresztül követheti figyelemmel reklámja statisztikáit.

A teszteléshez eddig az IDG InfoWorld, a Wired, a Pearson's Education, a Meredith Corporation és a Reed Elsevier csatlakozott. Az InfoWorld online tartalmakért felelős igazgatója, Allen Fear örömét és bizakodását fejezte ki az Adobe és a Yahoo! új szolgáltatásával kapcsolatban; véleménye szerint a PDF és a Yahoo! hirdetések kombinációja nagymértékben megnövelheti a hirdetéssel és a tartalomszolgáltatással foglalkozó vállalatok hatékonyságát.

Az Ads for Adobe PDF Powered by Yahoo! egy ingyenes szolgáltatás, amely a PDF dokumentumok előállítására alkalmas Adobe Acrobat programon kívül nem igényel semmilyen speciális szoftvert. A bétatesztelés egyelőre azon Egyesült Államokbeli tartalomszolgáltatók számára nyitott, amelyek angol nyelvű tartalmakat publikálnak.

www.szoftver.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50