SanDisk USB flash eszköz automatikus online biztonsági mentéssel

Milkovits Gábor, 2008. január 4. 14:57

A SanDisk egy olyan USB flash adattárolót mutatott be, amely használat közben azonnal automatikus biztonsági másolatot készít a rámentett fájlokról az interneten.

A Cruzer Titanium Plus elnevezésű eszköz, amely a gyártó szerint úttörő a maga műfajában, a BelSync nevű, az Amazon szervereit használó vállalat online adattároló megoldásával dolgozik. Ehhez mindössze egyszer kell regisztrálni, ezután a kis készülék minden egyes számítógéphez való csatlakoztatáskor automatikusan szinkronizálja a rajta található információkat az internetes adatokkal. A webes szolgáltatás a 4 GB-os USB flash drive megvásárlásától számított 6 hónapon át ingyenes, ezt követően pedig havi 30 dollárba kerül. A BelnSync megoldása az Amazon S3 online adattároló és –kezelő szolgáltatására épül, mely utóbbi eredetileg arra jött létre, hogy olyan cégeknek is lehetőséget biztosítson webes alkalmazások létrehozására és használatára, amelyek nem szeretnének drága hardverbe beruházni.

Az egyelőre 4 GB kapacitású SanDisk Cruzer Titanium Plus USB flash eszköz 60 dollárért lesz kapható márciustól a tengerentúlon. Európai forgalmazásáról egyelőre nincs szó, de erre amúgy is csak egy megfelelő itteni online adatkezelővel való megállapodás után kerülhet sor.

Kulcsszavak: USB memóriakártya SanDisk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50