Canon PIXMA MX7600 pigmentreakciós technológiával

forrás Prim Online, 2008. január 25. 21:06

A Canon a PIXMA MX7600 bejelentésével forradalmasítja az otthoni-, valamint a kis- és közepes méretű irodák számára kifejlesztett nyomtatókat, mivel ez az első olyan multifunkciós tintasugaras nyomtató, amely az új PgR (pigmentreakciós) technológiát használja. A PgR technológiának köszönhetően a Canon PIXMA MX7600 kiváló minőségben nyomtat normál papírra, így lézernyomtatókhoz méltó szöveget, éles, eleven grafikákat és kiváló fényképeket eredményez, professzionális külsőt kölcsönözve ezzel a legfontosabb nyomatoknak.

A Canon PIXMA MX7600 még változatosabb lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, mivel egyetlen eszközzel elvégezhetik mindennapos nyomtatási feladataikat, és lézernyomtatókkal vetekedő minőségű marketinganyagokat készíthetnek. A kiváló minőségű dokumentumnyomtatás és fotólabor minőségű fényképnyomtatás mellett a Canon PIXMA MX7600 nagysebességű másolásra, lapolvasásra és faxolásra is használható.

PgR – a tintasugaras nyomtatás forradalmasítója


A Canon egyedülálló pigmentreakciós (PgR) technológiájával a fontos szövegek, grafikák és fényképek normál papírra is nyomtathatók, mivel nem áll fenn annak a veszélye, hogy a nyomat átüt, feltekeredik a papír, hogy elkenődik vagy lekopik a tinta, esetleg a képek nedvesség hatására elmosódnak. A PgR segítségével a kevés színes nyomtatást végző kisvállalatok és munkacsoportok jelentős megtakarítást érhetnek el, mivel minden nyomtatási feladatot, valamint másolást, lapolvasást és faxolást egyetlen géppel végezhetnek el. Emellett kiváló minőségben nyomtathatnak az olcsóbb, hagyományos papírra.

A PgR színtelen tintával vonja be a papírt, mielőtt az a nyomtatófejhez ér. A Canon Lucia pigment festékei a színtelen tintához tapadnak, ezáltal teltebbek és tisztábbak a színek, és a tinta jobban rögzül. A feltekeredést, elmosódást és átütést – amely régebben a színes tintasugaras nyomtatáshoz kapcsolódott – gyakorlatilag teljesen megszünteti a tinták kémiai összekapcsolódása. Az eljárás kontrasztos nyomtatást eredményez, amely a nedvességtől és a szövegkiemelő használatától sem mosódik el.

A Canon PIXMA MX7600 a PIXMA Pro9500 által is használt PGI-9 (C, M, Y és PBk) Lucia festékpatronokat használja, emellett két speciális, csak erre a modellre jellemző tintát is alkalmaz: a PGI-9 színtelen tintát a papír előzetes bevonásához, és a PGI-7BK hosszú élettartamú fekete tintát a dokumentumok nyomtatásához. A hagyományos pigment tintákkal szemben a Lucia tinták jobb színsűrűséget, jobb képstabilitást és tartósságot biztosítanak.

Hatékony tintasugaras nyomtatás

A Canon PIXMA MX7600 a tökéletes irodai többfunkciós tintasugaras eszköz, mivel sokoldalú, gyors és alacsony a válaszideje. A gyorsindítással² a bekapcsolás után körülbelül 5 másodperc múlva már használható, és pillanatokon belül elkezd nyomtatni, másolni, beolvasni vagy faxolni. A gyorsnyomtatást (fekete-fehér esetében 28 oldal/perc, színes esetében 23 oldal/perc) és gyorsmásolást (fekete-fehér esetében 28 példány/perc, színes esetében 23 példány/perc) két papíradagoló segíti, amely minimalizálja a papír betöltéséhez és cseréjéhez szükséges időt. Kétoldalas nyomtatásra, másolásra és beolvasásra is használható. A Canon PIXMA MX7600 Ethernet hálózatba kapcsolható, amely így lehetővé teszi a távoli nyomtatást és beolvasást a hálózat bármely számítógépéről. A 33,6 kb/mp Super G3 faxmodem minimálisra csökkenti a várakozási időt és az adatátvitel költségét.

Kiemelkedő minőség


A Canon PIXMA MX7600 minden funkciója kiváló. A nyomtatáskor a FINE nyomtatófejek finom színátmeneteket eredményeznek, és kiváló minőségű dokumentumokat nyomtatnak másodpercek alatt. A Canon másolás területén szerzett szakértelmét tükrözi a kettős színskála-feldolgozási technológia², amely teljesen hűen adja vissza a színeket, függetlenül attól, hogy dokumentumokat vagy fényképeket másol.
A Canon PIXMA MX7600 nem csak az egyik legjobb irodai multifunkciós gép, de a PIXMA termékcsalád hagyományaihoz hűen minden igényt kielégítő fényképkezelő is. A Canon papírok többségével, például a Canon fotópapírokkal kompatibilis Canon PIXMA MX7600 fotólabor minőségű, szegély nélküli fényképeket nyomtat 43 másodperc alatt. Az Auto Image Fix funkció a kép gyengébb részeinek minőségét javítja, például arcfelismeréssel és jelenetelemzéssel optimalizálja az arcok árnyalatát, világosságát és a színtompítást, valamint korrigálja a túl- vagy alulexponálást. A fényképek közvetlenül a nyomtatóra küldhetők a fényképezőgépekből vagy hasonló eszközökről akár a PictBridge technológiával, akár a Canon PIXMA MX7600 (a legtöbb típussal kompatibilis) memóriakártya-csatlakozóján keresztül.

A Canon PIXMA MX7600 technikai jellemzői:

-    A forradalmian új pigment reakciós (PgR) technológia, amelynek köszönhetően a hagyományos papírra nyomtatott grafikák, dokumentumok és fényképek is kiváló minőségűek
-    Nagysebességű, kétoldalas nyomtatásra alkalmas 35 lapos automatikus dokumentumadagoló a lapolvasáshoz és másoláshoz
-    Automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás alapvető szolgáltatásként
-    Gyorsindítás – a gép kb. 5 másodperccel a bekapcsolás után már készen áll
-    Gyors nyomtatás: akár 28 oldal/perc (fekete-fehér), illetve 23 oldal/perc (színes) sebességű dokumentumnyomtatás, egy 10x15 cm méretű, szegély nélküli fénykép pedig 43 másodperc alatt készül el fotólabor minőségben, Standard módban
-    Gyors másolás: akár 28 oldal/perc (fekete-fehér), illetve 23 oldal/perc (színes) sebességben
-    Ethernet-csatlakozás
-    Super G3 nagysebességű fax 8 hívószámmal, 100 kódolt hívószámmal, 107 csoporthívással és 250 bejövő oldal tárolására képes kapacitással
-    Fotólabor minőségű fényképnyomtatás a FINE nyomtatófejjel, amely 2 pikoliteres tintacseppekkel dolgozik, és akár 4800x1200 dpi felbontásra is képes
-    Auto Image Fix szolgáltatás az optimális fényképkorrekcióért

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50