Kingston fejlesztések

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 2. 21:22

Több új adattároló termék is megjelent a napokban a Kingston kínálatában, az egyik hatalmas lesz, a másik rendkívül olcsó, a harmadik, pedig nagyon sokoldalú.

Az SD4/16GB a piacon jelenleg kapható legnagyobb kapacitású SDHC kompatibilis memóriakártya. Elsődleges felhasználása alighanem nem a fényképezőgépekben lesz, hiszen szinte felfoghatatlan mennyiségű képet lehetne rá készíteni. Azonban az egyre jobban elterjedő HD felbontású videokamerákban igencsak jól használható egy ilyen kártya. Méghozzá sokkal jobban, mint a felforrósodó merevlemez, amit nem is lehet közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatni. Ráadásul 16GB-ra már komoly mennyiségű Full-HD anyag elfér.


 A második újdonság a legolcsóbb memory penek között található, a DT110-es sorozat. A a Kingston új belépő penjein nincsen már könnyen elhagyható, könnyen törő kupak, a csatlakozót lehet visszahúzni a házba. A formatervezett apróságok a kapacitásuknak megfelelő színnel, már kaphatóak is. A legkisebb 1GB-os, a legnagyobb 8-as.
 
A sokoldalú a Data Traveller 400-as sorozat, amely a konzumer, hétköznapi pendriveok mercedese. Rendkívül sok olyan szolgáltatást „zsúfolt” bele a gyártó, amely csak az ágynevezett enterprise kategóriában szokás. Ezek a DT400-asok a korábbi DT II és DT II+ meghajtók helyébe lépnek majd. Maximálisan 20MB/sec olvasási és 10MB/sec-es írási sebessége alkalmassá teszi  a Windows Vista ReadyBoost szolgáltatásának használatához. Ezen túl a Kingston MigoSync szolgáltatását is működik a DT400-on, ezzel komplett felhasználói fiókokat vagy azok elemeit lehet szinkronizálni a számítógépek között. Ha ez nem volna elég a Kingston SecureTraveller titkosító szoftvere is fut ezeken a pen-eken. Azt kell mondanunk, hogy ezeknek az elemeknek egyike sem új, de eddig egyetlen DataTravelleren sem volt megtalálható ennyiféle szolgáltatás ennyire kedvező áron. A legkisebb 2GB-os, a legnagyobb 8-as.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50