Novell BrainShare 2008 konferencia

forrás Prim Online, 2008. március 28. 12:30

A Novell évente megrendezendő BrainShare felhasználói konferenciáján az új termékek bemutatása mellett új partnerkapcsolatait, a jövőre vonatkozó stratégiai elképzeléseit is ismertette ügyfelei, partnerei az iparági és az üzleti elemzők, valamint a média képviselői részére. Az idei BrainShare konferencián növekedett a résztvevők száma: 58 országból 5 500-an vettek részt a vitaindító előadásokon, az üzleti és technikai szekciókon, a Novell ügyfélproblémákat megoldó szoftvereinek bemutatóin, valamint a vállalat zökkenőmentes számítástechnikát megcélzó stratégiájának ismertetésén. A kiemelt szponzorként jelen lévő SAP mellett 65 támogató vett részt az eseményen.

Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Novell célja, hogy segítse a világszerte működő szervezeteket a vegyes informatikai környezetek integrálásában, támogatva ezzel az emberek és a technológia együttműködését. Jeff Jaffe műszaki igazgató ismertette a Novell műszaki jövőképét, a Fossa projektet, amely egyedülálló rugalmasságot biztosít a szervezetek számára az egyéni problémákra megoldást kínáló informatikai erőforrások telepítéséhez. A Novellt az különbözteti meg a versenytársaitól, hogy az általa kiépített informatikai infrastruktúra a folyamatosan változó követelményeknek is megfelel és valós ügyfélproblémákat old meg. A Novell műszaki jövőképe kulcsszerephez jut a vállalat üzleti stratégiájának megvalósítása és a pozícionálásához szükséges módszerek kialakítása kapcsán.

„A vállalat minden termékvonala mentén növekedés tapasztalható. Az együttműködést javító SiteScape, a virtualizációt és a munkaterhelés-felügyeletet megvalósító PlateSpin felvásárlásával, valamint az SAP, az Atos Origin és más piacvezető cégekkel kialakított partnerkapcsolatnak köszönhetően a Novell lendületesen fejlődik és élvezi az ügyfelek igényeinek teljesítéséből származó előnyöket” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „Továbbra is stratégiánk alapvető eleme, hogy olyan infrastruktúraszoftver-szállító vállalat legyünk, amely kihasználja a mérnöki szempontból legjobb Linux és az informatikai felügyeleti megoldások előnyeit. Örülünk annak, hogy a vegyes informatikai környezetek egységes integrálásával támogatjuk ügyfeleink és a technológia együttműködését” – tette hozzá Hovsepian.

Az emberek és a technológia együttműködésére fókuszálva a Novell bejelentette az SAP és az Atos Origin vállalattal kialakított partnerkapcsolatának kibővítését, valamint a SUSE Linux Enterprise következő verziójával kapcsolatos terveit. Ismertette a személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti üzleti részlegéhez kapcsolódó partnerhálózatának kibővítését, valamint a Novell Teaming + Conferencing munkacsoport megoldásának piaci térnyerését. Emellett bemutatta a következő generációs adatközpont-felügyeleti megoldásának előzetesét, illetve a PlateSpinnel közösen kifejlesztett megoldásait.

A konferencián a vállalat bejelentette új webes támogatási technológiájának bevezetését is, amely megkönnyíti az ügyfelek és a partnerek szolgáltatási igényeinek felvételét és a megfelelő időben való támogatását. A Novell On-Line néven futó új szolgáltatás a tudásbázis keresési lehetőségeinek kibővítése mellett valósidejű kapcsolatot biztosít a Novell mérnökeihez, akik internetes csevegés, e-mail vagy telefonos visszahívás formájában rövidebb idő alatt képesek megoldani a problémákat. A mérnökök hozzáférnek az ügyfelek rendszereihez, így a hibaelhárítás és az utasítások is könnyebben elvégezhetők. Az ügyfelek megoszthatják, vagy akár teljes hozzáférést is adhatnak a számítógépükhöz vagy kiszolgálójukhoz, így a mérnök közvetlenül foglalkozhat a problémával, és csak minimális mértékben van szükség az ügyfél közreműködésére. A Novell On-Line lehetővé teszi az ügyfelek és partnerek számára, hogy még jobban kihasználják az iparágban elismert, díjnyertes támogatást.

A Novell vezetői, partnerei és ügyfelei vitaindító előadásokon mutatták be a technológiát és annak használatát. A Novell négy üzleti egységének vezetői – Roger Levy (a nyílt platformokra épülő megoldások), Jim Ebzery (személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyelet), Joe Wagner (rendszer- és erőforrás-felügyelet), valamint Kent Erickson (csoportmunka-megoldások) – ismertették üzleti elképzeléseiket, illetve a Novell termékek és megoldások fejlődési irányait. Emellett a BrainShare technikai szekcióiban a látogatók első kézből ismerhették meg a technológiát, valamint közvetlenül a vállalat mérnökeinek és szakértőinek tehettek fel kérdéseket. A résztvevők kipróbálhatták a legújabb szoftvereket, megismerhették a költségvetés kihasználásainak leghatékonyabb módszereit, tájékozódhattak hálózatbiztonsági kérdésekben. Ezen kívül eszmecserére, kapcsolatteremtésre is lehetőségük nyílt a világ minden tájáról érkező informatikai szakemberekkel. Találkozhattak olyan vállalatokkal is, melyek termékei és szolgáltatásai a Novell technológiáiba befektetett erőforrások hatékonyabb kihasználását biztosítják.

Kulcsszavak: Novell +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14