Accenture-Sun: új, az egész vállalat biztonságát szolgáló megoldások

forrás Prim Online, 2008. április 6. 11:14

Az Accenture és a Sun Microsystems olyan új technológiai megoldásokat mutatott be, melyek egyszerűbbé és olcsóbbá teszik a cégek és kormányzati szervek számára, hogy megvédjék informatikai rendszerüket az egyre növekvő veszélyekkel szemben.

Megközelítően egy éve jelentette be az Accenture és a Sun, hogy közösen hoz létre olyan biztonsági megoldásokat, melyek könnyen telepíthetők és magas fokú azonosságbiztosítást nyújtanak. A most bejelentett új megoldások előre elkészített, üzembe helyezésre kész rendszerekkel segítik a szervezeteket abban, hogy a biztonság kérdését tágabban, az egész vállalkozásra kiterjedően közelítsék meg. A megoldások egyszerre mérséklik a bonyolultságot, a kockázatot és a költségeket is.

Az Accenture Smart Identity Solution olyan végponttól-végpontig terjedő rendszer, ami megfelel az ügyfelek azonosítás- és jogosultságkezeléssel kapcsolatos kívánalmainak. A megoldás egyesíti a logikai és fizikai biztonságot, biometriai és intelligens kártyás technológiákat használ, miközben jogosultságkezelést biztosít olyan vállalati alkalmazásokhoz is, amilyen az SAP. A fejlett megoldás erőteljes biometrikus és biografikus adatfelvételi képességével gazdagítja a meglévő üzleti alkalmazások, így az emberierőforrás-kezelő programok biztonságát. Az eredmény automatizált, megbízható, a teljes vállalkozásra kiterjedő azonosságkezelési rendszer.

A fizikai és logikai biztonság együttese sokfaktoros azonosítást igényel az azonosság biztosításához a rendszerek és fizikai eszközök esetében, például intelligens kártyát a jelszón felül. Az Accenture Smart Identity Solution úgy válaszol erre a kihívásra, hogy különféle típusú, sokfaktoros azonosítást tesz lehetővé a felhasználók lehetőségei és az ügyfél igényei szerint, beleértve a nem biometrikus, nem intelligens kártyás és kulcs nélküli hozzáférést. Ez a fejlesztés hatékonyabb hozzáférés kezelést nyújt a felhasználók számára mind a helyi, mind a távoli rendszerekhez.

Az Accenture Smart Identity Solution az alábbi négy, együtt fejlesztett, de külön-külön is megvásárolható megoldás technológiájára és üzleti eljárásaira épül:

  • Az Accenture Enterprise Identity Management Solution a vállalkozás informatikai biztonságának fejlesztésével nyújtja az alkalmazások szigorúbb kezelését és a hozzáférés irányítását. A megoldás kulcsrakész azonosságkezelési rendszert tartalmaz, ami akár 20 százalékkal is csökkentheti az implementációs költségeket.
  • Az Accenture Solution for Control and Compliance integrálja a Sun azonosságkezelési termékeit az SAP irányítási kockázat kezelési és megfelelési megoldásaihoz, így segít befoltozni biztonsági réseket a szigorú megfelelési és ellenőrzési folyamatok létrehozásával. Az ügyfelek számára hatékonyabb kockázatkezelést és ellenőrzést jelent.
  • Az Accenture SOA Jumpstart Solution for Sun Java CAPS a szervezetek rugalmasságát növeli, miközben csökkenti a SOA (szolgáltatásorientált architektúra) alapú megoldások fejlesztésének és telepítésének időigényét. Ezzel a megoldással az ügyfelek akár 40 százalékkal csökkenthetik a költségeiket.
  • Az Accenture Secure SOA Solution segít a szervezeteknek kiaknázni a SOA előnyeit azzal, hogy megnyithatják informatikai rendszerüket partnereik, beszállítóik és ügyfeleik felé, miközben megoldják az ezzel kapcsolatos biztonsági, irányítási és skálázhatósági problémákat is.
Kulcsszavak: Accenture Sun security SOA

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50