Jövő héten jön a Vista SP1 az Automatikus Frissítésen keresztül

Milkovits Gábor, 2008. április 13. 07:56

A Microsoft eredeti menetrendjéhez hűen április közepén, azaz a jövő héttől továbbítja a felhasználókhoz a Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomagot az interneten, az Automatikus Frissítés alkalmazáson keresztül.

A Microsoft a túlterhelések elkerülésére lépcsőzetesen kezdte el terjeszteni a csomagot, azaz először februárban a számítógépgyártók kapták meg, és csak ezután, március 18-án jöhettek a végfelhasználók. Az SP1-et első körben az angol, francia, spanyol, német és japán nyelvű Windows Vista-hoz tették elérhetővé el a Microsoft Update webes szolgáltatáson keresztül, ezért valószínűleg így lesz ez az Automatikus Frissítés esetében is, vagyis a magyar Vista-t használóknak néhány hetet még várniuk kell majd a frissítésre. A rendszergazdák és vállalati rendszereket felügyelő egyéb informatikai szakemberek számára most is ajánlott, hogy ha eddig még nem tesztelték az SP1-et saját környezetükben, úgy ideiglenesen kapcsolják ki az Automatikus Frissítést.

A Vista Service Pack 1 általában stabilabbá és biztonságosabbá teszi az operációs rendszert, illetve javít a különféle külső gyártók által fejlesztett szoftverekkel való kompatibilitásán (másokon pedig átmenetileg pont, hogy ront.) A Microsoft azt reméli, hogy a szervizcsomag kiadása után a vállalati ügyfelek is szívesebben váltanak majd az utolsó generációs Windowsra, mivel eddig leginkább a magánszemélyek választották a Vistát.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Vista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14