Atom processzoros Asus Eee júniusban

Milkovits Gábor, 2008. április 20. 08:20

A brit TechRadar online hírújság értesülése szerint az Asus júniusban hozza forgalomba az első olyan Eee ultra-hordozható PC-ket, amelyek az Intel legújabb ilyen készülékekbe szánt, Atom processzoraival lesznek ellátva.

Az Asus nemrég hozta forgalomba az Eee második generációját, amely számos újítást, többek között 8,9” képernyőt és nagyobb tárhelyet is kínál, ugyanakkor továbbra is az első típuséval azonos, 900 MHz-es Intel Celeron CPU-val van felszerelve. Ennek oka egyszerű; az Intel április 2-án ugyan hivatalosan forgalomba hozta a szuper-energiatakarékos Atom lapkákat, ám az első ilyen készülékek piaci premierjére még néhány hónapot, de legalábbis hetet várni kell, részben a processzor iránti tömeges igények miatt is.

 A TechRadar bennfentes hírforrása szerint az Atom-alapú Asus Eee a tajvani Computex kiállításon fog debütálni, amely június 3. és 7. között kerül megrendezésre Tajpejben. Ez egyúttal a piaci forgalmazás kezdetét is jelenti majd, azonban az, hogy hol és milyen mennyiségben, egyelőre rejtély, különösen annak tükrében, hogy még az első generációs Eee sem ért el minden régióba, éppen a vártál jóval erőteljesebb kereslet miatt.

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50