Eee-tt van, megjött!

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 6. 20:22

Tavaly óta jószerivel mindenki erről beszél: az Asus megalkotja a szuperolcsó, szupermini számítógépet. A vállalat piacra dobta Ázsiában az Eee PC-t. Az Eee megérkezett Amerikába, Európába. Most végre itt van, megjött Magyarországra is, kézbe fogható, megvásárolható.

A legelső, beágyazott operációs rendszerrel tervezett verziót nem jól fogadták a vevők, ezt a változat nem is kapható, hazánkba már a Windows -os Eee-k érkeztek. A 4GB flash memóriával, SSD-vel felszerelt gépek 512MB memóriát, és egy ULV-s Intel CPU-t és Windows XP Home Editiont kaptak, valamint egy 7”-es (800 x 480) LCD-t.

Mire jó egy ilyen apróság? Tény, hogy notebook helyett nem igazán lehet használni. Viszont egy PDA-nál sokkal többet tud, mégis elfér az aktatáskában a többi holmi mellett, a súlya nem éri el az 1 kg-ot. Van benne Wi-Fi, webkamera és memóriakártya olvasó. Adódik tehát a lehetőség, hogy ideális kommunikátorként tudjuk használni az Eee-t. Webezhetünk vele, rákapcsolódhatunk a céges VPN-re, telefonálhatunk, videotelefonálhatunk Spype-val, vagy más klienssel. Egy SD kártyával MP3-akat, filmeket nézhetünk az apró kijelzőn. Hiszen alig kerül többe, mint egy hordozható DVD lejátszó - bár optikai meghajtó nincs benne, legfeljebb USB-n tudunk rákötni. Kevesebbe kerül, mint egy PDA – Bluetoothon akár GPS-t is köthetünk rá. Apró, de teljes értékű, magyar kiosztású billentyűzete és touchpadja van, ami sokkal használhatóbbá teszi, mint a PDA-k érintőképernyője.

A csomagban található 4400mAh-s akku hosszú órákon keresztül képes működtetni a kis fogyasztású apróságot. Az Asus gondosságának köszönhetően egy USB-s egér is van a dobozban, illetve egy kis tok, ami a gépet védi a karcolódástól, ütéstől. Természetesen mint a gyártó minden mobil eszközére, az Eee PC-re is 2 év garancia jár. Nem véletlenül teremtett új kategóriát az Asus, hiszen azóta mind több cég jelenti be, hogy olcsó subnotebookot mutat be. Az egész világot bejáró hisztéria jól mutatja mennyire hatalmas igény van egy bárki számára kifizethető könnyen használható, könnyű súlyú mobil számítógépre.

Kulcsszavak: ASUS Asus Asustek notebook

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36