Új Avid VideoRAID termékek

forrás Prim Online, 2008. május 14. 11:06

Az Avid Technology bemutatta nagy teljesítményű diszk-tömbjeinek új generációját. Az új Avid VideoRAID ST és VideoRAID SR egyesíti a valós idejű teljesítményt a költséghatékony SATA (Serial Advanced Technology Attachment) meghajtó technológiát, valamint a biztonságot nyújtó fail-safe adatvédelmező technológiát egy esetleges meghajtóhiba bekövetkeztekor.

Ellentétben más RAID megoldásokkal az Avid VideoRAID segít az ügyfeleknek lépést tartani a digitális tartalom előállítás rohanó tempójával, mivel képes maximális teljesítmény mellett tovább működni, miközben a háttérben visszaállítja a hibás meghajtók tartalmát. Akár már nyolc Avid VideoRAID meghajtóval két valós idejű tömörítetlen, nagy felbontású videosáv lejátszására van mód. Ezen felül az Avid három év teljes körű garanciát biztosít az új Avid VideoRAID ST vagy SR vásárlása esetén ügyfeleinek.

 

A VideoRAID termékek megvásárolhatóak 5 meghajtós torony (ST) és 16 meghajtós (ST) rackszekrénybe szerelhető változatban is. Az Avid VideoRAID ST és SR termékek az Avid vágórendszerek széles körét támogatják, beleértve a múlt hónapban bemutatott Media Composer, Symphony Nitris és NewsCutter termékeket és persze számos más gyártó rendszereit is, az ipari szabványnak megfelelő SAS (Serial Attached SCSI) összeköttetésen keresztül. A RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) használatával a termékek amellett, hogy biztosítják a paritás-alapú védelmet, képesek egyidejűleg több tömörítetlen normál és nagy felbontású stream kezelésére is. Az új Avid VideoRAID termékek 2.5 TB-tól egészen 16 TB-ig kínálnak tárkapacitást vágó rendszerenként.

 

Az Avid VideoRAID ST és SR új funkciói:

 

Fail-safe tartalom védelem - A valós idejű paritás-alapú RAID védelem többet nyújt, mint a hagyományos RAID védelmek, mert lehetővé teszi a rendszer számára a folyamatos munkát, teljes sebesség mellett adatvesztés nélkül. A felhasználó mostantól képes bármilyen folyamatban lévő munkát meghajtó-meghibásodás esetén is befejezni, anélkül, hogy anyagot veszítene, vagy szükséges lenne a hibás meghajtó azonnali cseréje.

Maximális teljesítmény hibás meghajtó helyreállítása alatt is - Az Avid VideoRAID ST és SR használatával nem kell számolni a hibákból következő leállásokból adódó költséggel, mivel a tároló tömb helyreállítás alatt is képes teljes funkcionalitással tovább dolgozni és ha készen van a helyreállítás, újraindul a tartalomvédelem.

Rugalmas konfigurációk - A vásárlók az igényeik szerint alakíthatják ki VideoRAID rendszereiket. Választható 5 vagy 16 meghajtós változat, CPU-nként két diszktömb, 2.5 TB-tól egészen 16 TB tárkapacitásig.

Redundáns tápegység a VideoRAID SR modellekben - A nagy teljesítményű, terhelésmegosztó tápegységeknek köszönhetően a vásárlók még nagyobb biztonságban érezhetik magukat, miközben egy esetleges tápegység hiba esetén a rendszer tovább működik egy tápegységgel is.

Cserélhető meghajtók, tápegységek és vezérlők - A könnyen kivehető részegységek megkönnyítik és felgyorsítják a szervizt.Avid vágó rendszerekre optimalizálva - Az Avid VideoRAID ST és SR a szigorú teszteléseknek köszönhetően sokkal produktívabb munkát biztosít az Avid vágó rendszerekkel és szoftverekkel.

 

Az új Avid VideoRAID megoldások 2008 második negyedévétől elérhetőek. A 2.5 TB-os konfiguráció ára nettó 4500 eurótól indul. További információk az Avid új VideoRAID rendszereivel kapcsolatban a www.avid.com/videoraidST weboldalon találhatók.

Kulcsszavak: Avid videó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50