Phion-konferencia: előtérben az innovatív európai IT-biztonsági megoldások

Kovács Attila, 2008. május 28. 09:09

15 országból jött több mint 450 résztvevővel rendezte meg sorrendben ötödik partner- és ügyfél-csúcskonferenciáját az innovatív IT biztonsági megoldások területén ismert osztrák Phion AG. A Tirol legszebb településének tartott Alpbach modern konferencia-központjában megtartott másfél napos szakmai eseményen több mint húsz előadás (esettanulmány, termék- és megoldásbemutató) hangzott el. Magyarországi partner (Kapsch Hungary) és magyar ügyfél (Meteor Group) mellett néhány munkatárssal a hazai szaksajtó is képviseltette magát a konferencián, amelynek üzenetei közül kiemelhetők:

  • Európa és az öreg kontinens IT ipara egyre markánsabban kialakítja saját biztonsági igényeihez illeszkedő biztonsági megoldásait;
  • a főleg az európai közepes és nagyvállalatok igényeire méretezett, a biztonságos vállalati kommunikációt támogató átfogó IT-megoldások sok esetben eltérnek az ismert amerikai biztonsági és hálózati szállítók által kínált termékek, megoldások "gondolkodásmódjától";
  • az európai vállalatoknak a tengerentúliakkal szemben meglévő más IT- és hálózatbiztonsági igényeit olyan professzionális európai megoldásszállítók képesek kielégíteni, mint amilyen például a Phion;
  • a részproblémák kezelésére képes részmegoldások helyett a vállalati IT kommunikáció védelmére manapság egyre inkább átfogó, integrált, az igények változására rugalmasan alakítható, központi menedzsmenttel rendelkező megoldások szükségesek;
  • a Phion sikeres Netfence integrált hálózatbiztonság-felügyeleti megoldáscsaládja a következő időben funkcióját, teljesítményét, sokoldalú képességeit tekintve is rohamos léptekkel tovább fejlődik.


A plenáris előadásokon elhangzott néhány fontosabb szakmai információt gyűjtöttük csokorba. Wieland Alge, a Phion vezérigazgatója "Welcome to the world of Pion" címmel tartott megnyitójából: "az elmúlt évek folyamán megtanultuk, az IT-biztonság nem menedzselési feladat". Továbbá meg kell szabadulni a témában még manapság is fellelhető néhány félrevezető mítosztól. Ilyenek: a biztonság nem projekt, hanem folyamat, a szabályozási megfelelőség minden probléma megoldására elegendő. Az IT biztonsági iparág döntéshozói előtt a top prioritást ma a a biztonsági technológiákra irányuló figyelem visszanyerése jelenti. Az európai vállalatok nagy része gyakran abban is különbözik az amerikaiaktól, hogy már kis méretekben is, a starttól kezdve nemzetközi jelenlétben, exportorientáltságban gondolkodik, tevékenykedik. Vagyis az európai kkv-k közül sokan nagyvállalati igényekkel rendelkeznek, és ezt átfogó IT-biztonsági igényeik kielégítésekor is figyelembe kell venni. 

Klaus Gheri, a Phion technológiai vezetője (CTO) "Phion Netfence 2008" cmű előadásában bemutatta a cég zászlóshajós termékcsaládjának továbbfejlesztési stratégiáját. A főbb hívószavakat a közepes és nagyvállalati szférára vonatkozóan így foglalta össze: szabályozási megfelelés, csökkentett működési költségek, javított hatékonyság illetve az ezeket megtestesítő UTM (Unified Threat Management) globális jelentőségű koncepció.     

A 2008-2009-es termék "roadmap" főbb állomásai a következők:

1. 2008. harmadik negyedévében megjelenik a Netfence 4.0 újabb, VMware támogatású változata (PhionM);
2. ez év novemberében várható a Netfence 4.2, amely többek között nagyobb teljesítménnyel, 10 Gbites NIC-vel, új stabilitási jellemzőkkel, központi log nézővel fog rendelkezni;
3. 2009 elején megjelenik a Reporter 2.0 szoftvertermék, amely teljesítmény-növekedést, több riportolási funkciót ígér;
4. ugyancsak 2009 első negyedévére készül el az alkalmazásokat gyorsító Application Delivery Controller termék;
5. a következő "mérföldköves" Netfence termékváltozat, az 5.0 lesz, amely egyebek között továbbfejlesztett PhionOS operációs rendszerrel, Linux 2.6 kernellel, IPv6, SMP és WiFi támogatással, valamint a 4Gbájtnál nagyobb RAM tárolók támogatásával tűnik ki.

Az esettanulmányok szekcióban mutatkozott be a magyar Meteor Group, amelynek képviseletében Szilágyi Zoltán informatikai igazgató tartott előadást. Elmondta, hogy a cég központosított IT biztonsági menedzsment igényeit kielégítő megoldásra hat neves résztvevő közül választották ki a Phion megoldását. A követelmények között szerepelt még: tűzfal, IPS, IDS, AV, spamkezelés, VPN, tartalomszűrés, két vagy több eltérő típusú internet csatlakozás kezelése, sávszélességi igények. A Phion megoldást rangos cégek (Cisco, Nortel, Check Point, Astaro, Juniper) ajánlataival szemben választották.

A konferencia zárásaként kiemelkedő értékesítési teljesítményük elismerésére hat kategóriában összesen 13 phion-partnernek ítélték oda az "Excellence Awards 2008" díjat. A "phion pioneer" kategóriában a Kapsch Hungary egyedüliként kapta meg a kitüntetést. 

Kulcsszavak: security konferencia phion

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50