AMD Puma noteszgépek a Computexen

Milkovits Gábor, 2008. június 3. 21:55

A tajvani hírforrások által korábban kiszivárogtatott hírekkel összhangban több gyártó is bemutatta a tajpeji Computex kiállításon első AMD Puma platformon alapuló noteszgépeit.

A kedden kezdődött számítógépes seregszemlén a dél-koreai Aving híroldal képes beszámolója szerint a HP, az Asus, az Acer és a Fujitsu-Siemens is a közönség elé tárta saját Puma-alapú rendszerét. A laptopok az eredetileg Griffin kódnévre hallgató AMD Turion Ultra processzorral, AMD 780 M szériás lapkakészlettel, minimum AMD (ATI) Mobility Radeon 3200 vagy nagyobb teljesítményű grafikus lapkával, illetve WiFi csippel vannak ellátva. Az egyes rendszerekről egyelőre nem lehet sokat tudni, maga a platform azonban energiatakarékos működés mellett is viszonylag magas szintű grafikus teljesítményt ígér.

A fenti gyártók modelljei mellett maga az AMD egy olyan mintadarab jellegű prototípust is bemutatott a kiállításon, amely az Aving képei alapján nyilvánvalóan az Asus Eee által divatba hozott MID szupermini hordozható PC kategóriába tarozik. Egyelőre erről is csak annyit tudni, hogy egy 1 GB-os Turion Ultra CPU található benne, nyilván a Puma többi elemével együtt, no meg, hogy a „Malata” felirat olvasható rajta. Az AMD állítólag azt tervezi, hogy az egyelőre meg nem nevezett gyártó által épített Eee-versenytárs 300-400 dollárért legyen majd kapható az üzletekben.

Kulcsszavak: AMD notebook processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14