Magyarországon is kaphatók az Intel új Core lapkáira épülö számítógépek

Széll Zoltán, 2010. január 21. 12:56

A két héttel ezelőtti bejelentést követően az Intel és partnerei Magyarországon is bemutatták a 2010-es, új Intel Core processzorcsaládot és az erre épülő, most bevezetett számítógépeket. A legújabb lapkák eddig páratlan fokú integrációt és teljesítményt biztosítanak a felhasználóknak, beleértve a noteszgépekbe, az asztali és beágyazott gépekbe szánt Intel Turbo Boost technológiát is. Olyan partnerek vonultatták fel már az új technológiával felszerelt gépeket, mint az Acer, Asus, Fujitsu, HP, Sony, FEFO, Albacomp, HRP Hungary és a CHS Hungary.

Az új Intel Core i7, i5 és i3 lapkák megjelenése egybeesik az Intel új 32 nm-es gyártási eljárásának megérkezésével, amelyet – a vállalat történetében elsőként – arra alkalmaz a cég, hogy azonnali teljesítéssel processzorokat állítson elő és szállítsa különböző árszinteken, már a HD grafikát is integrálva a CPU-kba. A lapkagyártás ilyen példátlan ütemű felfutása és innovációja az Intel tavaly év elején, egy globális gazdasági válság közepén bejelentett 7 milliárd dolláros befektetésének eredményét tükrözi.

„2010 nem is kezdődhetett jobban az iparág számára, de ami még ennél is fontosabb a felhasználók számára sem! Az Intel a processzorgyártás egy új korszakába lépett és partnereinknek köszönhetően, akik azonnal adaptálták az ipar legfejlettebb technológiáját, a fogyasztók a számítógépek olyan széles választékával találkozhatnak mostantól, amelyek gyorsabbak, ugyanakkor kevesebb energiát fogyasztanak és mindezt elérhető áron” – mondta Golubeff Róbert, az Intel Hungary Channel Business Development vezetője.

Az Intel most egyszerre több új platformot fedett fel, köztük több mint 25 processzort, lapkakészletet és vezeték nélküli adaptert, beleértve az új Intel Core i7, i5, i3 processzorokat, Intel 5-ös sorozatú lapkakészleteket és Intel Centrino Wi-Fi és WiMAX adaptereket, amelyek tartalmazzák az új Intel ’My WiFi’ képességeket. Több mint 400 noteszgép és asztali PC modell várható a gyártóktól ezekekre a termékekre építve, további 200 beágyazott eszköz mellett.

Az Intel díjnyertes Nehalem mikroarchitektúrájára alapozva ezek az új asztali, mobil- és beágyazott processzorok okosan nyújtanak nagy teljesítményt a zenék, játékok, videók, fényképek, közösségi hálózati és más igényes alkalmazások számára. Ezen túlmenően az ultravékony noteszgépek a vadonatúj 2010-es Intel Core processzorokkal a teljesítmény, stílus és hosszú akkumulátoros üzemidő egyensúlyát kínálják olyan vékony rendszerek számára, amelyek vastagsága kevesebb mint 25 mm.

Az új Intel Core i7 és Core i5 processzorok egyúttal rendelkeznek az Intel exkluzív Turbo Boost technológiájával, ami a teljesítmény adaptálását teszi lehetővé, így okosabbá válik a számítástechnika is. A Turbo Boost automatikusan növeli a teljesítményt a futtatott feladathoz igazítva, hogy azonnali gyorsulást biztosítson, amikor szükség van rá. Az Intel Hyper-Threading Technológia az Intel Core i7, i5 és i3 processzorokban is elérhető és jobbá teszi a többfeladatos munkavégzést azáltal, hogy minden egyes CPU mag több szálat futtathat, ami lenyűgöző válaszképességet és nagyszerű teljesítményt eredményez.

Kulcsszavak: Intel processzor notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50