Online áruházat nyit a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. június 4. 07:55

A Microsoft egy olyan internetes portált hozott létre, amelyen keresztül közvetlenül online értékesítheti termékeit a hétköznapi felhasználók számára.

Az egyelőre Nagy-Britanniában és Németországban debütáló „Microsoft Store” oldal először a cég kulcsszoftvereit, például a Windows Vista-t, a Microsoft Office 2007-et, a Works-t és az Expression-t kínálja a felhasználóknak, a későbbiekben azonban további szoftver- és hardvertermékek is elérhetőek lesznek rajta. A szoftverek egyelőre csak letölthetők, azonban még az idén megkezdik a csomagolt házhozszállítást is. A cég közleményében sietett hangsúlyozni, hogy az internetes üzlet megnyitása korántsem jelenti a hagyományos értékesítési csatornáktól való elfordulást.

Alex Reeve, a Microsoft brit leányvállalatának üzleti csoportvezetője a megnyitás indoklásaként a sajtónak kifejtette, hogy mivel az emberek egyre inkább körülnéznek az interneten egy-egy termék megvásárlása előtt, egyre többen vannak olyanok is, akik magát a vásárlást is online intézik vagy szeretnék elintézni. Eközben nagyon sok esetben tapasztalták azt, hogy a vevők a kereskedők helyett magával a gyártóval szeretik felvenni a kapcsolatot, így a közvetlen forgalmazási konstrukció tulajdonképpen adta magát. Ugyanakkor a Microsoft tervbe vette azt is, hogy a szolgáltatást meg szeretné nyitni az arra alkalmas üzleti partnerek számára, azaz ő viszont szívesen árusítaná mások termékeit a Microsoft Store-ban. A szolgáltatás területi és kínálati kiterjesztéséről egyelőre nem közöltek pontos menetrendet. A brit oldal a https://emea.microsoftstore.com/UK/ címen tekinthető meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50