Sun xVM VirtualBox: több mint ötmillió letöltés

forrás Prim Online, 2008. június 11. 13:05

A  Sun xVM VirtualBox nagy teljesítményű, ingyenes, nyílt forráskódú asztali virtualizációs szoftvere több mint ötmillió letöltést könyvelhetett el mindössze 18 hónap alatt. Az xVM VirtualBox szoftverrel a végfelhasználók bármilyen operációs rendszeren elérhetik kedvenc programjaikat, a fejlesztők pedig egyetlen laptopon vagy asztali számítógépen hozhatnak létre, tesztelhetnek és futtathatnak egyszerűen keresztplatformos, többrétegű alkalmazásokat.

Az innotek cég 2008 eleji felvásárlását követően a Sun ebben a hónapban bemutatta az xVM VirtualBox szoftver 1.6-os verzióját. Az új verzió, ami jelenleg naponta több mint tízezer letöltést ér el, mintegy 2000 új fejlesztést tartalmaz, valamint teljes körűen támogatja a Max OS X, a Solaris és az OpenSolaris operációs rendszereket alap operációs rendszerként. Emellett megújult támogatást biztosít a nagyteljesítményű virtuális berendezéseknek, jobban méretezhető és a webes szolgáltatások révén támogatja a távoli adminisztrációt is.

Az xVM VirtualBox szoftverrel a felhasználók „virtuális gépeket” hozhatnak létre, és azokra tetszés szerint telepíthetnek különböző operációs rendszereket, így egyetlen számítógép egyidejűleg futtathatják ezeket, illetve a különböző alkalmazásokat. A szoftver az operációs rendszerek széles körét támogatja; a felhasználók a legmodernebb Windows Vista és OpenSolaris alkalmazásoktól a régi Windows 98-as, OS2-es vagy DOS-os alkalmazásokig bármit futtathatnak például egy új Mac laptopon az Apple alkalmazásai mellett. Mindössze 20 megabájtos méretével az xVM VirtualBox szoftver hihetetlenül kompakt és hatékony, telepítése pedig nem egészen öt percet vesz igénybe. A szoftver nyílt forráskódú verziójára a GPLv2 licenc vonatkozik, de bináris formátumban is elérhető személyes felhasználásra szóló licenc alapján.

Az xVM VirtualBox kulcsfontosságú összetevője a Sun szélesebb körű xVM virtualizációs és felügyeleti szoftverportfoliójának. A termékcsalád része még többek között a Sun xVM Ops Center, a Sun Virtual Desktop Infrastructure (VDI) szoftver, illetve a Sun xVM Server is, amelynek megjelenését 2008 nyarára tervezik. A végfelhasználóknak, fejlesztőknek és kis- és középvállalatoknak szánt xVM VirtualBox szoftver az xVM termékcsalád belépő szintű tagja, amely a legkülönbözőbb méretű ügyfelek széles körének igényeit képes kielégíteni.

Kulcsszavak: Sun virtualizáció

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36