Egészséges kéztartást biztosító egér

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 27. 08:10

A holland Hippus cég a rotterdami egyetem tudósaival közösen kifejlesztett egy egészséges kéztartást biztosító számítógépes egeret.

A kutatók éveken keresztül kísérleteztek, míg sikerült megalkotniuk a HandshoeMouse-t, melyet kifejezetten az olyan felhasználóknak ajánlanak, akik PC-n dolgoznak. A perifériás eszköz formatervezése olyan, hogy azon megpihen a kézfej, s hosszú ideig történő használat után sem kell számolniuk izületi és egyéb fájdalmakkal a felhasználóknak köszönhetően az ergonómikus kialakításnak. A gyártó több méretben hozza forgalomba a mouse-t, hogy mindenki megtalálhassa a választékban a tenyere nagyságának megfelelő perifériás eszközt. Ami a technikai paramétereket illeti, kijelenthetjük, hogy a HandShoeMouse nem veszi fel a versenyt a Lachesishez hasonló gaming egerekkel, mivel annak maximális felbontása mindössze 800 dpi. További hiányosság még, hogy a kiegészítő gombokat feláldozták a fejlesztők az ergonómikus formatervezés oltárán, a készülék orrán csupán két gomb és egy görgő kapott helyet. A HandShoeMouse hamarosan kapható lesz a kereskedelmi forgalomban is 120 eurós (28.000 Ft) végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: egér egészségügy

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36