Veszélyhelyzeti kommunikáció: konferencia Hajdúszoboszlón

forrás Prim Online, 2008. augusztus 1. 09:40

A Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, 2007-ben nagy érdeklődéssel kísért Veszélyhelyzeti Kommunikáció konferencia sorozat ez évben is folytatódik. A Hajdúszoboszlón, 2008. október 15-én és 16-án tartandó konferencián a veszélyhelyzeti kommunikációs technológiák elismert szakemberei tartanak előadásokat. A konferencián lehetőség nyílik a különböző készenléti szervezetek elektronikus kommunikációs rendszereinek (többek között EDR) ismertetésére, a lehetséges problémák felvetésére és megvitatására, a témakörökhöz kapcsolódó kormányzati és hatósági feladatok megismerésére.

Az előadások olyan aktuális kérdésekkel is foglalkoznak, mint az egységes európai segélyhívó (112) rendszer magyarországi kiépítése, vagy a lakossági riasztás új technikai megoldásai mobil hálózatokon keresztül. A konferencián kiemelt hangsúlyt kap a katasztrófa- és veszélyhelyzetekre való felkészüléssel kapcsolatos feladatok meghatározása, valamint a felkészítés és oktatás kérdésköre.

A konferenciát 2008. évben az Apponyi Albert pályázati program támogatásával a Pro-Sec Kiadói, Oktatói és Szervező Kft. (www.pro-sec.hu) rendezi és szervezi a cég által évente  megrendezésre kerülő Országos Tulajdonvédelmi Konferencia keretében.

A konferencia főbb témakörei: készenléti kommunikációs rendszerek (EDR); katasztrófavédelmi kommunikáció; lakossági riasztási rendszerek; veszélyes üzemek riasztási megoldásai;  segélyhívások, segélyhívó rendszerek mint a riasztórendszerek része (MSZEN50134-1);  nemzetközi és magyar szabályozások; veszélyhelyzeti tervezés hírközlési szolgáltatóknál;  kormányzati és hatósági feladatok; kritikus infrastruktúra; nonprofit szakmai szervezetek tevékenysége; tájékoztatás, oktatás, felkészítés.

A konferencián várhatóan 21 előadás hangzik majd el. Tervezett szekciók: Lakossági kommunikáció; Kormányzati és hatósági feladatok; Hírközlési szolgáltatók feladatai; Informatikai rendszerek.

Kulcsszavak: EDR BMF konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14