Előzménytörlő funkcióval érkezik az IE8

Genda Csongor Zoltán, 2008. augusztus 22. 18:23

A Microsoft felvértezi rövidesen megjelenő webböngészőjét egy olyan adatvédelmi megoldással is, melynek köszönhetően a felhasználók eltűntethetik az előzményekben tárolt URL-címeket.

Satya Nadella, a keresőrészleg elnökhelyettese bejelentette, hogy az Internet Explorer 8 támogatni fogja az úgynevezett privát módot is. A Microsoft alkalmazott nem közölte, hogy ez a funkció pontosan mit takar, ám egy ausztrál blogger két nappal ezelőtti blogbejegyzésében az olvasható, hogy a redmondi konszern még június 30-án levédette a Cleartracks és Inprivate névre keresztelt technológiákat. Ezek egyike a böngészés után eltűnteti a meglátogatott honlapokat az előzményekből, a másikkal pedig ki lehet kapcsolni a naplózást, így nem marad nyoma a szörfölésnek, sőt az új megoldás figyelmeztetné is a felhasználókat, ha észleli, hogy egy harmadik fél követi azok internetes mozgását.
Az Apple böngészője rendelkezik ilyen funkcióval, a Mozilla is szerette volna beépíteni a "pornó-módot" a Firefox 3-ba, erre azonban mégsem került sor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50