Mobiladatokat olvasó James Bond stick

Genda Csongor Zoltán, 2008. szeptember 1. 18:45

Egy amerikai cég előrukkolt egy olyan USB-meghajtóval, melyet ha maroktelefonra csatlakoztatunk, akkor kiolvassa a készüléken tárolt adatokat.

A Paraben hardware eszközöket gyártó cég bemutatta legújabb fejlesztését, a CSI Stick névre keresztelt USB adathordozót, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a mobilról átmásolja a memóriában lévő információkat. A gyártó kifejezetten a titkosszolgálatoknak és a bűnüldöző szerveknek ajánlja az új terméket, ugyanis ennek segítségével pillanatok alatt észrevétlenül letölthető a mobil teljes adatállománya. A leolvasott fájlokat aztán egy speciális szoftver segítségével meg is lehet tekinteni. A biztonságspecialisták aggodalmuknak adtak hangot az új terméket illetően, mivel szerintük a CSI Stick óriási kockázatot jelent majd a vállalatokra nézve, ugyanis használat után semmilyen árulkodó nyomot nem hagy maga után az eszköz, így annak birtokában bárki értékes információkat lophat.
Az új termék jelenleg még csupán a Samsung és Motorola telefonokkal kompatibilis, a Paraben azonban rövidesen elkészíti a Nokia, LG és RIM gyártók készülékeinek olvasására is alkalmas pendrive-ot. A CSI Stick ára 199 dollár, a kiegészítő alkalmazásért 99 dollárt kell fizetniük a vásárlóknak.

Kulcsszavak: USB mobilszolg security jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50