Letöltő-szolgáltatást tervez a Windows Mobile-hoz a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 1. 20:43

Nem-hivatalos sajtóinformációk szerint a Microsoft egy internetes szolgáltatást tervez beindítani a Windows Mobile rendszerű okostelefonokhoz, ahonnan szoftvereket lehetne letölteni a készülékekre.

Az oldal, illetve a szolgáltatás állítólag a Skymarket nevet fogja viselni és a Windows Mobile 7 operációs rendszerrel egy időben, azaz nagyjából 2009 vége felé lesz hozzáférhető. A találgatás egy interneten megjelent Microsoftos álláshirdetésen alapul, amely egy ilyen megoldás kialakításához keres munkatársakat. A szoftvercég egyelőre nem kommentálta az információt.

A hír nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a Google bejelentette az Android Market online platformot. Az is nyilvánvaló, hogy a Nokia is hasonló úton jár a Symbian-nal, a Microsoft esetleges tervei azonban egy fontos kérdést vetnek föl. Az Android Market és a Symbian online szolgáltatásai révén ugyanis alapvetően ingyenes, nyílt forráskódú alkalmazásokat lehet majd megosztani, a Microsoft Skymarket esetében azonban ez aligha valószínű, legalábbis nem a szolgáltatás egészére és a szoftverek összességére vonatkozóan. Mindenesetre az okostelefonok részesedése a teljes mobilpiacból egyre nő, és az a platform lehet csak igazán sikeres, amelyen a legtöbb hasznos alkalmazás lesz futtatható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50