Firefox mobilböngésző 2010-ben

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 21. 09:08

A Mozilla Alapítvány most ismertetett menetrendje szerint a társaság 2010-ben tervezi kiadni mobiltelefonokra szabott Firefox böngészőprogramját.

Az egyelőre ’Fennec’ munkanéven futó Firefox mobilszoftverrel kapcsolatban Mitchell Baker, a Mozilla Alapítvány elnöke azt közölte, hogy két éven belül egy működőképes verzióval kell majd előállniuk, amely „demonstrálja majd, hogy a mobil internetezés része az egységes, nyílt világhálónak”. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a PC-n futó Firefox-szal gyakorlatilag megegyező, teljes internetezési élményt biztosító böngészőt szeretnének megjelentetni 2010-ben. Technikai részletekkel Mitchell egyelőre nem szolgált.

A mobil Firefox-szal a Mozilla-nak nem lesz egyszerű dolga, mivel az Opera már egy jó ideje kínál teljes PC-jellegű böngészést kínáló szoftvert mobileszközökre, illetve a Microsoft Internet Explorer-nek is van már hasonló verziója. A PC-Firefox felhasználói tábora ugyanakkor elvben jelentős potenciális keresletet jelent, ráadásul, ha a Mozilla-közösség által fejlesztett számtalan hasznos kiegészítő a mobilverzióra is jellemző lesz, úgy ez a plusz is szerezhet majd jó pár hívet a böngészőnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50