Az LG bemutatta az új Prada mobilt

Milkovits Gábor, 2008. október 13. 20:43

Az LG a korábbi bejelentésekkel összhangban bemutatta második generációs Prada mobiltelefonját, amely az érintőképernyő mellett kicsúsztatható teljes QWERTY billentyűzettel is el van látva.

A hivatalosan LG-KF900 névre hallgató telefonon az e-mailek és szöveges üzenetek írását, illetve a dokumentumok szerkesztését és a webböngészést is megkönnyítő billentyűzet mellett szintén fontos újítás a HSDPA mobil szélessávú kapcsolat, a 2 helyett 5 megapixeles, Schneider Kreuzach lencsés kamera, illetve a 3”, WQVGA 400 x 240 képpontos érintőképernyő. Az első verzión, azaz az LG KE850-en már megismert WiFi, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 természetesen szintén tartozékok, továbbá van még rajta FM tuner, tv kimenet és médialejátszó szoftver is. Talán az egyetlen hiányzó okostelefonos funkció a GPS, ami ma már egyre elterjedtebb az ilyen jellegű mobilokon. A készülék a nagyobb európai piacokon, azaz az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban az LG ígérete szerint még az ősszel kapható lesz, előfizetés nélkül 600 euró körüli áron.

Az Apple iPhone-nal szinte egy időben, 2007 márciusában megjelent, érintőképernyős kezelőfelületű LG Prada készülékből idén szeptember végéig több mint egymillió példány fogyott. A luxustermékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Prada csoporttal együttműködve kifejlesztett telefon a világ egyik legkifinomultabb olyan mobilja lett, mely ötvözi a formatervezést és a csúcstechnológiát a megszokottól eltérő multimédiás élményekkel. A két cég éppen ezen a sikeren felbuzdulva döntött úgy, hogy folytatja a kooperációt, amelynek gyümölcse a most bemutatott Prada II LG LG-KF900.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50