A kínaiak betörtek a Fehér Házba

Genda Csongor Zoltán, 2008. november 10. 20:20

A Financial Times hírül adta, hogy ismeretlen hackerek többször is behatoltak az amerikai kormányzati rendszerekbe. Feltehetőleg a kínai kormány áll az akciók hátterében.

A gazdasági lap úgy értesült, hogy idén nyáron több alkalommal is feltörték a Fehér Ház hálózatát. A biztonsági szakértők elmondása szerint a hackerek nem fértek hozzá a titkos dokumentumokhoz, csupán pár jelentéktelen adatot tartalmazó számítógépbe sikerült belépniük. Az utólagos kivizsgálások alátámasztják, hogy az alkalmazottak levelezésébe is bepillantást nyertek a támadók, azonban ezek sem tartalmaztak a nemzetbiztonságra nézve veszélyes információkat. A rendszergazdák közölték, hogy a szigorúan titkos adatokat tároló rendszerekbe nem sikerült betörniük a hackereknek, akik egyre kifinomultabb módszerek bevetésével törték fel a védelmi vonalat.
Egyelőre még csupán találgatások láttak napvilágot a támadók kilétét illetően, a szakértői vélemény szerint azonban gyanítható, hogy a kínai kormány által megbízott internetes bűnözők hatolhattak be a Fehér Ház számítógépes rendszereibe.

Kulcsszavak: hacker security Kína

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50