Milliárdos üzlet a digitális adatlopás

forrás Prim Online, 2008. november 18. 13:48

Egyre népszerűbbé válik a digitális adatlopás, vagy szakszerűbb nevén a „személyazonosság-lopás” – a Panda erre kínál most komplex megoldást.

A Panda Security felmérései szerint egyre gyakoribbá válik a pongyolán csak adatlopásnak hívott jelenség. Az angol szakszóval „identity theft”-nek (magyarul talán a „személyazonosság-lopás” kifejezéssel lehetne legjobban visszadni) nevezett támadások rendkívül sokrétűek lehetnek, egyvalami azonban közös bennük: valamilyen értelemben a számítógép felhasználóinak személyazonosságát igyekeznek elorozni. Mindez hatalmas üzlet, hiszen egy ilyen digitális „megszemélyesítéssel” online bankfiókokhoz, hitelkártyákhoz férhetnek hozzá a csalók; a Gartner egy tavalyi jelentése szerint 2007-ben mindez 3,2 milliárd dolláros veszteséget okozott.

A Panda Security 2009-es terméksorozata ezek ellen kínál komplex megoldást. Mindegyik termék tartalmaz ún. anti-phishing megoldásokat, amelyek a hazánkban is nagy nyilvánosságot kapott, ún. adathalász-támadások ellen véd. Az ún. anti-banker Trojan engine azoktól a trójai programoktól véd, amelyek segítségével a digitális bűnözők akár az online bankfiókunk felett is átvehetik az uralmat, tetemes károkat okozva ezzel.

A Kollektív Intelligencia technológia mellett a termékcsalád a legújabb, ún. Identity Protect Technology-nak keresztelt opciót is tartalmazza, amely segítségével a Panda-termékek sikerrel veszik fel a harcot a legújabb fenyegetésekkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50