Adattároló rendszereiben is újított a Sun

forrás Prim Online, 2008. november 24. 01:18

A Sun bemutatta egységes adattároló rendszerét, a Sun Storage 7000 termékcsaládot, ami a fejlesztési fázisban Amber Road kódnéven vált ismertté. Az újonnan bemutatott termékcsalád a Sun nyílt forrású szoftvereire és szabványos komponenseire épül, valamint új diagnosztikai és hibaelhárítási lehetőségekkel rendelkezik. Az SSD technológia segítségével alacsony fogyasztású, nagyon gyors és olcsó adattároló rendszer került kialakításra. Az új termékek decembertől lesznek elérhetőek Magyarországon.

Az újdonságokat a fiatal és kreatív fejlesztőcsapatának köszönheti a Sun Microsystems: Bryan Cantrill és Mike Shapiro mérnökök a nyílt szoftverekre (OpenSolaris, ZFS) épülő tárolórendszerek ötletével rukkoltak elő, hogy a megnövekedett adattárolási igényeket a vállalatok a lehető legolcsóbb módszerrel tudják megoldani.

A Sun Storage 7000 termékcsalád első kiadásában a következő három terméket tartalmazza: Sun Storage 7110, 7210, valamint 7410. A megoldások a Sun egységes tárolási rendszereit tömörítő új és a jövőben kiszélesedő termékcsalád első elemei. Megjelenésükkel egy időben a Sun bejelentette új Open Storage Partner Speciality Program nevű partnerprogramját, valamint számos új szolgáltatását, amelyekkel a Sun azt kívánja elérni, hogy ügyfelei a lehető leghatékonyabban használhassák ki a nyílt tárolási technológia valamennyi előnyét.

A most piacra dobott nyílt tárolási termékcsalád mindhárom eleme, teljesen integrált szoftvercsomaggal rendelkezik, amelynek köszönhetően a termékek számos különböző környezetben képesek működni. A termékek támogatják a szabványos nagysebességű hálózatokat, a szalagos meghajtók csatlakoztatását, valamint megtalálható bennük az iparág legszélesebb körű, megbízható elemzési eszközökkel ellátott felügyeleti szoftvere.
A Sun megoldása támogatja a Flash hibrid tárterület-összevonást a Solaris ZFS fájlrendszeren, így a flash tárolók integrált használatával a teljesítmény automatikusan növelhető és optimalizálható, miközben csökkenthetők az energia- és hűtési szükségletek.

  • Sun Storage 7110: A legkisebb méretű modell 2 terabájt (TB) tárolási kapacitással.
  • Sun Storage 7210: Középkategóriás tárolási termék 48 TB tárolási kapacitással, rendkívül sűrű 4U magas kivitelben; írásra optimalizált flashmemória-alapú háttértárolókat (Solid State Disk, SSD) használ. Támogatja a Sun egyedülálló Flash hibrid tárterület-összevonási technológiáját.
  • Sun Storage 7410: Széleskörűen konfigurálható tárolási rendszer, amely akár fél petabájt (PB) tárolási kapacitást is lehetővé tesz. Támogatja az írásra optimalizált SSD-ket és a Sun Flash hibrid tárterület-összevonási technológiáját; e rendszerek fürtözött rendszerként is beállíthatók, így kimagasló rendelkezésre állás biztosítható.
Kulcsszavak: Sun adattárolás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50