Szupertartós, környezetbarát akkuk a HP laptopokban

Milkovits Gábor, 2008. december 11. 08:34

A Hewlett Packard a jövő évtől olyan akkumulátorokat is forgalmaz majd noteszgépeivel, amelyek az átlagosnál jóval hamarabb feltölthetők, illetve legalább három évig megtartják eredeti kapacitásukat.

Az akkukat a Boston Power nevű cég gyártja és opcióként lesznek kaphatók a HP laptopokhoz. A cég csak „zöld” akkumulátornak hívja a terméket amiatt, hogy a gyors feltöltés kevesebb hálózati áramot fogyaszt, ugyanakkor a tartós kapacitás hosszabb élettartamot előlegez, ami szintén csökkenti a környezetkárosítás mértékét. A Boston által ’Sonata-ként’ elnevezett termékeket éppen ezért a HP mint ’Enviro’ („environment” = „környezet”) termékcsaládot kínálja majd.

Ami a feltöltési sebességet illeti, a Boston Power szerint az akkuk 30 perc alatt 80 százalékos kapacitásra töltődnek az elektromos hálózatról. A cég emellett arra is odafigyelt, hogy az eszközökben az eddiginél kevesebb veszélyes anyagot használjanak és az ezek által okozott esetleges szennyezés ellen is többszörös védelmet alkalmaztak. Arról egyelőre nem tudni, hogy az akkuk mennyivel kerülnek majd többe az átlagos termékeknél, illetve konkrétan mekkora kapacitást kínálnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14