Új, olcsóbb HP Voodoo játék PC érkezik

Széll Zoltán, 2008. december 27. 09:40

A Voodoo cég éveken keresztül a világ egyik legismertebb és vezető játék, valamint szórakoztató PC gyártója volt, de néhány évvel ezelőtt a Hewlett-Packard (HP) felvásárolta. Azóta a HP nagy teljesítményű játék- és szórakoztató PC-it a Voodoo mérnökei tervezik, de ezek már HP jelöléssel kerülnek piacra.

Az első közös Voodoo és HP rendszer a HP Blackbird 002 elnevezésű modell volt. Ennek ára azonban jóval magasabb volt a HP által fejlesztett hasonló masinák áránál. Most szivárogtak ki a következő Voodoo DNA számítógép első részletei, amelyet a HP 2009 elején vezet be. Az új gép neve HP Firebird PC 803, amely első ránézésre nagyon hasonlít az asztali Eee Box PC-kre, mivel úgy néz ki, mint annak sokkal nagyobb változata, de még így is nagyon helytakarékos.

 A nagyon ízléses, formatervezett házban kapható új PC 2,83 GHz-es Intel Core 2 Quad Q9550 négy CPU magos processzort, NVIDIA nForce 760i SLI lapkakészletet, 4 GB RAM memóriát, két NVIDIA 9800S video-kártyát, Wi-Fi vezeték nélküli modult és két 320 GB-os merevlemezes meghajtót tartalmaz, de a tervezők a blu-ray meghajtót szintén integrálták.

 A Firebird legérdekesebb jellemzője, hogy nem tartalmaz tápegységet, hanem külső tápegységet használ, ami a korábbiaknál karcsúbb ház használatát engedi meg. Ez a megoldás ugyanis csökkenti a ház belsejében keletkező hőt és egyszerűsíti a maradék hő elvezetését.

 A Firebird egyik legjelentősebb adata azonban egyelőre még hiányzik. Ez a hiányzó adat az ár, mivel a HP az új PC árát még nem hozta nyilvánosságra. Ipari elemzők szerint a Fairbird PC ára a Blackbird 002 modell áránál jóval alacsonyabb lesz.

Kulcsszavak: HPQ játék PC Voodoo VoodooPC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50