Monitor, kártyaolvasó és iPod-dokk egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 1. 18:12

A Viewsonic monitora iPod dokként is használható, így nemes egyszerűséggel ViewDock-nak hívják. Egyik nagy előnye, hogy akkor is feltölthetjük vele a lemerült zenelejátszókat, ha éppen nincs bekapcsolva a PC.

A túlzsúfolt mezőnyben csak akkor lehet felhívni egy termékre a figyelmet, ha valamilyen, lehetőleg használható egyedi dolgot nyújt, éppen ezért a VX1945wm ViewDock talpában egy iPodnak, azaz egy tetszőleges fajtájú iPodnak alakítottak ki egy fogadóállomást. Egy műanyag adapterrel állíthatjuk be, hogy melyik generációs zenetárunkat szeretnénk csatlakoztatni. A bedokkolt iPodot feltölthetjük akkor is, ha a PC nincs bekapcsolva, ehhez azonban egy második 220 V-os tápkábelt is a monitorba kel dugni. Ha a PC-vel a monitort a talp hátoldalán levő USB csatlakozón át is összekötjük, akkor a zenéket szinkronizálhatjuk, a fájlokat pedig fogd és vidd módszerrel a tárolóra vagy a számítógépre dobhatjuk. Ha már USB kapcsolatunk van, akkor a talpon levő négy szabad USB portot is kihasználhatjuk. Ekkor a monitor talpa USB elosztóként működik. Mivel a monitor előtt ülünk, a talpon levő portok kényelmesen elérhetőek, nem kell lehajolni a földön álló géphez, ha például egy pendrive-ot szeretnénk csatlakozatni.
 
A dokkolóba helyezett iPodról a videókat közvetlenül a nagy képernyőn nézhetjük meg, de a dolog visszafelé is működik: a PC-n nézett videót első kézből másolhatjuk rögtön az iPodra. Ugyanígy járhatunk el a zenéinkkel és az iTunes könyvtárral is, a zene az iPodról szólhat a monitor három hangszóróján át. Azért koncerthatásra ne számítsunk, de munka közben, vagy háttér zenehallgatáshoz pont elegendőek a 2 W-os “hangfalak” és a 3 W-os mélynyomó. A monitor akusztikus képességeit kiaknázhatjuk az internetes csevegés vagy a játékok alkalmával is. A fejhallgatónak és a mikrofonnak van csatlakozója a talp közepén, akárcsak az USB esetében, kézre esik, ha be akarjuk dugni, vagy ki akarjuk húzni a füles kábelét. Az USB elosztókon kívül egy multimédia kártyaolvasót is felszerelték a DockView-t. Az 1440x900 pixeles szélesképernyőn diavetítést indíthatunk az éppen most a digitális fényképezőgépből kivett flash kártyáról, vagy videókat nézhetünk a kamerából kihúzott tárolóról. Az 5 ms-os frissítési idő megfelelő a PC-s videózáshoz és a játékokhoz, a monitor ára nagyon kedvező, ha figyelembe vesszük, hogy egyben egy kártyaolvasót, egy USB elosztót is kapunk vele, valamint az iPod feltöltésére és szinkronizálására is megoldást találunk. A monitorra a Viewsonic három év garanciát vállal.

Tulajdonságok:

  • Felbontás: 1440x900
  • Panel átmérője: 19" TN TFT
  • Képponttávolság: 0,285 mm
  • Fényesség: 300 cd/m²
  • Kontrasztarány: 700:1
  • Színek száma: 16,2 millió
  • Nézési szög (vízszintes): 160°
  • Nézési szög (függőleges): 160°
  • Válaszidő (tipikus): 5 ms
  • Jel bemenet: VGA, DVI-D, iPod Dock, 4 x USB, 8in1 memóriakártya-olvasó
  • Hang: 1 x 3 W subwoofer, 2 x 2 W, mikrofon
  • Fogyasztás: 59 W
Kulcsszavak: iPod monitor

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59